Constanța: Judecător exclus din magistratură pentru că le hărțuia pe grefiere

Constanța: Judecător exclus din magistratură pentru că le hărțuia pe grefiere

Nu toți judecătorii se gândesc doar la cât de bine să împartă dreptatea în diversele cazuri în care sunt implicați. Unii dintre ei ajung să aibă comportamente asemănătoare cu cele pe care ar trebui să le judece.

O grefieră din Constanța a sesizat CSM pentru că un judecător a hărțuit-o. Astfel, Dumitru Mircea Dinică, de la Judecătoria Constanța, a invitat-o insistent pe grefieră în biroul său, a cuprins-o de șolduri și i-a spus “ce mă ispitești”, relatează Agerpres.

În urma anchetei făcute de Comisia de disciplină a CSM, s-a constatat că judecătorul Dumitru Mircea Dinică a mai hărțuit în același mod alte două grefiere. Pentru aceste fapte, Secția pentru Judecători în materie disciplinară a CSM a decis exluderea din magistratură a judecătorului constănțean.

Iată declarația unui jandarm, martor la evenimentele de mai sus, declarație obținută de inspecția judiciară.

În timp ce discutam cu domnul judecător, care venise să-mi aducă cheile de la nivelul I, a venit şi grefiera X.X., care a venit să ia cheile de la nivelul II; în momentul în care aceasta a intrat, domnul judecător a spus ‘ce fată frumoasă’, la care grefiera nu a răspuns şi şi-a luat cheile; când a plecat trecând pe lângă ea, domnul judecător a prins-o de încheietura mâinii şi i-a spus să stea puţin, dar grefiera şi-a tras mâna spunând că are treabă. A fost un moment jenant şi pentru mine.

Hotărârea Secției disciplinare poate fi atactă cu recurs în 15 zile.