Controale ISU în școli, înainte de reluarea cursurilor. Câte amenzi s-au dat în Bucureşti şi Ilfov

Controale ISU în școli, înainte de reluarea cursurilor. Câte amenzi s-au dat în Bucureşti şi Ilfov

Înainte de reluarea cursurilor, unitățile de învătământ din Bucureşti şi din Ilfov au fost vizitate de inspectorii ISU, care au controlat condițiile în care elevii se vor întoarce în bănci, începând cu 14 septembrie.

Controale ISU în școlile din București și Ilfov

În urma controalelor efectuate în perioada 2-9 septembrie, 74 de amenzi au fost întocmite pentru deficienţe înregistrate pe linia securităţii la incendiu, se arată într-un comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov.
„Premergător începerii noului an şcolar, inspectorii au desfăşurat o serie de activităţi de control pe linia securităţii la incendiu, care au avut drept scop verificarea respectării regulilor şi măsurilor de prevenire, la unităţile de învăţământ din municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov.

În acest sens, în perioada 2-9 septembrie 2020, au fost efectuate 36 de controale de prevenire, în urma cărora au fost constatate 74 de deficienţe, pentru care s-au aplicat 74 de sancţiuni contravenţionale, conform legii.

Tot cu această ocazie, dat fiind faptul că procesul electoral se va desfăşura în interiorul unităţilor de învăţământ, au fost efectuate verificări şi instruiri pe linia securităţii la incendiu, pentru preîntâmpinarea eventualelor situaţii de urgenţă ce pot apărea pe timpul procesului de votare”, mai arată comunicatul.

– Controalele în incinta unităților de învățământ au vizat:

– Asigurarea permanentă a condiţiilor de evacuare a persoanelor

– Funcţionarea iluminatului de securitate pentru evacuare

– Exploatarea corectă a centralelor termice şi a coşurilor de evacuare a fumului

– Existenţa şi funcţionarea stingătoarelor de incendiu şi a reţelelor de hidranţi interior

– Existenţa şi funcţionarea instalaţiilor de detectare, semnalizare, alarmare şi stingere a incendiilor.

Scenariul doi, în București – doar o parte dintre elevi vor reveni în sălile de clasă

În Capitală, pe 14 septembrie, doar o parte dintre elevi vor reveni la școală.

Inspectoratul Școlar al Municipiului București a anunțat că, în baza datelor DSP, unitățile de învățământ se încadrează în scenariul doi de reluare a cursurilor.

Rata de incidență a îmbolnăvirilor în Capitală a fost de 1,12, potrivit datelor publicate de DSP.

„Conform calendarului cuprins în ordinul comun al Ministerului Educației și Ministerul Sănătății, Direcția de Sănătate Publică a emis situația în care se află localitatea București, adică scenariul doi. Conform acestui scenariu, școlile ar trebui să învețe la nivel preșcolar, primar și clasele din anii terminali pe învățământ direct, față în față, iar restul claselor prin rotație”, a declarat Roxana Cercel, purtător de cuvânt al ISMB.

Klaus Iohannis: „Părinți, vă încurajez să îi trimiteți pe copii la școală”

În cadrul conferinței de presă de miercuri, de la Palatul Cotroceni, șeful statului i-a îndemnat pe părinți să-și trimită copiii la școală, începând cu data de 14 septembrie.

otrivit acestuia, limitarea accesului la educație are consecințe mai grave ca riscurile actuale privind Covid-19.

Klaus Iohannis a dat asigurări cu autoritățile au implementat toate procedurile necesare pentru ca răspîndirea noului coronavirus să fie limitată cât de mult posibil.

„Autoritățile centrale și locale au implementat proceduri pentru a limita riscurile de transmitere a Covid 19, dar eficiența lor depinde de colaborarea cadre didactice – elevi – profesori.

Limitarea accesului la educație are consecințe negative majore și ne afectează tuturor viitorul. Decizia de a deschide școlile, deși nu e ușoară, e corectă și necesară.

Evidențiez eforturile autorităților locale de a asigura școlilor tot ce e necesar. Le mulțumesc profesorilor și conducerilor școlilor”, a spus președintele României.

Ultima oră
21:16 - Un bărbat de 45 de ani a fost rănit grav de un urs la Comarnic
20:55 - Poliţia Română anunță că are circa 3.000 de dispozitive cu care poate verifica certificatele verzi
20:31 - Înregistrări din ședința în care echipa lui Dan Barna pregătește strategia pentru turul 2 cu Dacian Cioloș: „E caft pe bune” / „O să facem un call center cu vedete”
20:16 - Administrația Prezidențială a anunțat oficial faptul că Klaus Iohannis va participa, sâmbătă, la Congresul PNL
20:10 - Dan Motreanu: Nu candidez pentru nicio funcție la Congresul PNL / Ce înseamnă „echipa câștigătoare”? Pe cine au învins? / Ar fi o pată mare pe obrazul PNL și al președintelui Iohannis să fie aleși oameni controversați
19:44 - China anunță noi măsuri împotriva criptomonedelor: Au fost blocate toate tranzacțiile
19:42 - Certificatul verde, un adevărat imbold pentru vaccinare. Măsura a fost adoptată cu întârziere de Guvernul Cîțu, într-un moment în care campania aproape înțepenise
19:10 - Raed Arafat confirmă: Intrarea la restaurantele din interiorul mall-urilor se va face tot cu certificatul verde
19:05 - Aproape 20.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore, dintre care 17.000 cu prima doză. Mai bine de 5,3 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:42 - Cristian Diaconescu: Nimeni astăzi în Europa nu crede că moștenirea Merkel va fi contrazisă de stânga sau de dreapta / Angela Merkel și Donald Tusk înțeleg mai bine România decât mulți alții de pe continent (VIDEO)