Cornel Nistorescu şi istoricul Ioan Scurtu susţin că Iohannis ar fi implicat în retrocederea către Forumul Germanilor din România a unor imobile ce au aprţinut unei "organizaţii hitleriste"

Cornel Nistorescu şi istoricul Ioan Scurtu susţin că Iohannis ar fi implicat în retrocederea către Forumul Germanilor din România a unor imobile ce au aprţinut unei "organizaţii hitleriste"
Foto: Ovidiu Sopa

Cornel Nistorescu, directorul ziarului Cotidianul, şi istoricul Ioan Scurtu, relansează un subiect controversat care a mai circulat în media, în special în timpul campaniei electorale prezidenţiale. Aceştia susţin, într-un material în Cotidianul, că actualul şef al statului a beneficiat de o decizie controversată a justiţiei, pentru a facilita retrocedarea unor bunuri şi imobile aparţinând Grupul Etnic German, considerată a fi o "organizaţie hitleristă".

Astfel, potrivit materialului asumat de cei de la Cotidianul, Forumul Democrat al Germanilor din România ar fi succesorul unei organizații hitleriste, Grupul Etnic German.

Cei de la Cotidianul acuză și justiția de susținerea reabilitării unei “organizații hitleriste” şi că a facilitat retrocedarea către FDRG a mai multe clădiri din Sibiu ce au aparținut Grupului Etnic German. Acest lucru ar fi fost posibil în urma unei acţiuni în instanţă depusă de Forumul Democratic German, condus de Klaus Iohannis, către primăria Sibiului, condusă tot de Klaus Iohannis în acel moment.

"Justiţia românească – despre care se spune că este corectă şi neinfluenţată politic – a luat o decizie unică în Europa: reabilitarea unei organizaţii hitleriste. Pe această bază, au fost retrocedate clădiri ale unor grădiniţe, gimnazii, licee şi alte instituţii publice, care – pentru a-şi putea continua activitatea – a trebuit să semneze contracte de închiriere, plătind sume consistente Forumului Democrat German, succesorul Grupului Etnic German", susține Scurtu.

Este interesant de semnalat că niciun partid politic şi niciun parlamentar, dar nici Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului şi nici Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România, nu au găsit de cuviinţă să protesteze şi să ceară anularea acestei decizii stupefiante”, scrie Scurtu. În acest context, el face apel la președintele Klaus Iohannis să anuleze sentinţa din 28 mai 2007, “pentru a nu lăsa să planeze asupra ţării noastre acuzaţia că a contribuit la reabilitarea unei organizaţii naţional-socialiste”.

Tags: