Costică Argint: Voi da statul în judecată. Nu mi s-au respectat drepturile

Costică Argint: Voi da statul în judecată. Nu mi s-au respectat drepturile
Foto: monitoruldevrancea.ro

Costică Argint a declarat, joi, că va da statul în judecată fiindca nu i s-a respectat dreptul la apărare. Acesta a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri fiind eliberat condiţionat, marţi, din Penintenciarul Focşani.

Argint a precizat că dacă va primi daunele solicitate, va dona banii unei case de copii.

„Voi acţiona în judecata statul român. S-au ignorat în totalitate drepturile prevăzute de Constituţia României în care fiecare persoană are dreptul la apărare pentru că nu am fost citat în mod corect acolo unde aveam rezidenţa şi nu am putut să mă apăr. Aşa am ajuns să am o pedeapsă de trei ani şi şase luni”, a declarat acesta.

Costică Argint a ţinut să nege varianta conform căreia ar fi fugit din ţară precizând că a trecut frontiera în mod legal neavând la data respectivă nicio restricţie în acest sens.

“Nu aveam nicio restricţie şi am plecat în locul unde eu locuiam, pentru că sunt cetăţean român stabilit în străinatate din 1988. Am părăsit ţara atunci pentru că am fost subiectul unor abuzuri comuniste care au continuat după ‘90 când am revenit în ţară”, a afirmat Argint.

Costică Argint a fost arestat în decembrie 2009 în Italia la Tivoli şi a fost extrădat în România în octombrie 2010 pentru a îşi ispăşi pedeapsa.

Costică Argint dă statul în judecată

Ultima oră
20:14 - Andrei Muraru, la Baza Mihail Kogălniceanu: Suplimentarea efectivelor de militari americani în România, ca parte a întăririi prezenței aliate pe flancul estic al NATO, reprezintă o prioritate
20:04 - Florin Cîțu: „Trebuie să îi asigurăm pe români că după această guvernare nu vor mai fi drumuri fără asfalt, localități fără canalizare, fără apă curentă”
20:01 - Ludovic Orban, la Constanța: Suntem poarta de est a Europei și trebuie să valorificăm la maximum acest potențial. Guvernul trebuie să susțină toate investițiile pe care le-am pornit sau care sunt în pregătire (VIDEO)
19:50 - Premierul Florin Cîțu recunoaște că reformele s-au împotmolit dar dă vina pe Parlament: “Ceea ce a ținut de Guvern am făcut”
19:33 - Rareș Bogdan: În politică e altfel decât în business sau în presă. Nu poți de unul singur, chiar de-ai fi Ronaldo, Messi sau Hagi (VIDEO)
19:27 - Biserica ortodoxă din Grecia, mesaj pro-vaccinare: „Nu conține microcipuri. Sunt teorii rupte de realitate”
19:25 - Pandemia a dublat fenomenul singurătății: Unul din patru cetăţeni ai UE se simte izolat
19:16 - Dana Budeanu s-ar fi logodit? Ce spune despre inelul de logodnă
19:16 - Florin Cîțu: Suntem pregătiți nu numai de valul 4, suntem pregătiți să depășim pandemia
18:54 - Dan Barna: Mesajul premierului, unul firesc. Ne spune că rectificarea bugetară este un subiect care se discută cu fiecare ministru în parte, cum este și logic să se întâmple