Cozmin Gușă: Sunt acționar cu 20% la Realitatea TV și OTV

Cozmin Gușă: Sunt acționar cu 20% la Realitatea TV și OTV
Foto: B1 TV

Analistul politic Cozmin Gușă a declarat în exclusivitate duminică seară, într-o ediție specială a emisiunii “Ultimul Cuvânt” cu Ion Cristoiu, difuzată pe B1 TV, că este acționar cu 20% la Realitatea TV și OTV, dar și noul proprietar al fostei PetromService.

La trustul Realitatea Media avem o participare undeva în jurul a 20%. Avem și 20% din OTV, plus alte licențe de radio și televiziune din țară care așteaptă să fie reactivate cum ar fi Ziua, sau Gardianul. (…) Am cumpărat acționarul majoritar de la PetromService și împreună cu un partener de-al meu, Maricel Păcuraru, printr-un SRL românesc, în care eu sunt acționar 50% și Maricel 50%, eu admistrator unic, am cumpărat acea societate cipriotă care deține 55% din PetromService și în consecință suntem patronii PetromService din această lună”,  a declarat Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă a declarat că PSV Company, fosta PetromService, s-a constituit deja parte în dosarul în care s-a cerut arestarea “lotului Vîntu”, pentru recuperarea prejudiciului, estimat la peste 83 de milioane de euro.

La începutul lunii noiembrie, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca și Octavian Țurcan au primit mandat de reținere pentru 24 de ore în dosarul PetromService pentru delapidare de bani.

Probatoriul arăta că s-au cumpărat acțiuni suprevaluate de mai multe zeci de ori, aparţinând unor societăţi comerciale şi s-au transferarat fraudulos şi controlat banii obţinuţi, pentru a ascunde identitatea beneficiarului real.

Ulterior, Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca și ceilalalți 8 inculpați în cazul PetromService au fost eliberați, după ce magistrații Curții de Apel București au decis judecarea în libertate a acestora.

Cozmin Gușă, noul proprietar al PetromService

Embed: " />

Totodată, Cozmin Gușă a anunțat că are planuri legate și de Insomar, în care vrea să aducă o platformă de analiză și prognoză geopolitică.

Mă interesează foarte mult să regionalizăm în zona balcanilor de vest, o anumită platformă de analiză și prognoză geopolitică și am deja discuții cu niște parteneri americani care să investească alături de noi„, a declarat Cozmin Gușă.