Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP, reținută de DNA în dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica

Crinuța Dumitrean, fostă șefă a ANRP, reținută de DNA în dosarul fostei șefe DIICOT Alina Bica

După 7 ore de audieri, Crinuța Dumitrean, fostă șefă a Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților, a fost reținută procurorii DNA, în dosarul în care fosta șefă DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv.

Crinuța Dumitran va ajunge în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă, alături de Oana Vasilescu, fostă membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, reținută tot luni.

Tot în acest dosar, procurorii DNA vor cere Camerei Deputaților aviz de arestare pe numele deputatului PDL Cătălin Teodorescu, cercetat pentru abuz în serviciu.

Crinuţa Dumitrean a fost audiată în dosarul în care este acuzată şi Alina Bica, privind despăgubirile pentru un teren supraevaluat cu 61 de milioane de euro, aprobate în 2011, când Dumitrean era preşedintele Comisiei Centrale de Despăgubiri. Procurorii DNA au pus în mişcare, în 20 noiembrie, acţiunea penală faţă de fosta şefă ANRP care era, la data faptelor, preşedintele Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor. Crinuţa Dumitrean este suspectată de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit procurorilor DNA, Crinuţa Dumitrean şi Alina Bica au acţionat concertat şi s-au susţinut una pe cealaltă în Comisie, iar activitatea acestora şi a celorlalţi şapte membri ai comisiei a fost „abuzivă şi infracţională”.

Şi deputatul PDL Cătălin Teodorescu, dar şi Oana Vasilescu, foşti membri ai Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP, au fost citaţi la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Potrivit unor documente din dosar, Cătălin Teodorescu şi Oana Vasilescu sunt suspectaţi de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit. Cei doi nu au putut fi audiaţi până acum, deoarece au fost plecaţi din ţară.

În acest dosar, fosta şefă a DIICOT Alina Bica a fost arestată preventiv, sâmbătă dimineaţă, printr-o decizie luată de instanţa supremă. Bica este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu despăgubirile aprobate în 2011 lui Gheorghe Stelian pentru un teren de 13 hectare din zona Plumbuita, supraevaluat cu 61 de milioane de euro. Fosta şefă DIICOT era atunci secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi membru al comisiei din ANRP care a aprobat despăgubirile.

Tags:
Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică