CSM a suspendat-o pe Alina Bica din funcția de procuror

CSM a suspendat-o pe Alina Bica din funcția de procuror

Secția pentru procurori a  Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea Alinei Bica din funcția de procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, după ce aceasta a fost trimisă în judecată, arată CSM într-un comunicat.

”Hotărârea Secției a fost luată în temeiul dispozițiilor art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările și completările ulterioare și art. 62 alin. (1) lit. a) și alin. (2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor și procurorilor, republicată cu modificările și completările ulterioare”, se arată în sursa citată.

Alina Bica și Șerban Pop, fostul șef al ANAF, au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA într-un nou dosar, ei fiind acuzați că au luat mită pentru clasarea dosarului în care este implicat afaceristul Horia Simu.

Fosta șefă a DIICOT este acuzată de luare de mită și participație improprie sub forma determinării cu intenție la săvârșirea fără vinovăție a infracțiunii de abuz în serviciu. La rândul său, Pop este acuzat de complicitate la dare de mită. Horia Simu este acuzat de dare de mită, el fiind arestat preventiv într-o altă cauză.