Cum au fost furate zeci de mii de tone de motorină de la baza Mihail Kogălniceanu: Hoții lucrau la o firmă care avea contract cu baza militară

Cum au fost furate zeci de mii de tone de motorină de la baza Mihail Kogălniceanu: Hoții lucrau la o firmă care avea contract cu baza militară
Foto: PIxabay

Noi dezvăluiri au ieșit la iveală despre cei șapte români care au furat zeci de mii de tone de motorină de la Baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu. Hoții luau combustibilul din generatoarele armatei. Furau fie direct din baza militară, fie în timpul unor exerciții NATO.

Cum au fost furate zeci de mii de tone de motorină

În total, au scos din unitate peste 1,5 milioane de litri de motorină, în valoare de 2 milioane de dolari. Toată cantitatea ar putea să intre în 50 de cisterne.

Cei 7 români lucrau la firma care alimenta generatoarele folosite la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Ei acționau întotdeauna identic. Alegeau momente în care in zonă nu se afla niciun militar. Aceste nereguli au fost sesizate de guvernul federal al Statelor Unite.

Anchetatorii DIICOT au stabilit că, începând cu anul 2017, în România, mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care timp de patru ani ar fi sustras combustibili lichizi aparținând guvernului SUA, în special motorină, din baza militară de la Mihail Kogălniceanu, precum și din zonele dedicate efectuării unor exerciții tactice militare situate în Constanța.

DIICOT precizează că, la diferite intervale de timp, ei au furat cantități de motorină din generatoarele care deservesc anumite zone din cadrul unității militare din baza militară americană de la Mihail Kogălniceanu.

Prejudiciul reclamat de persoana vătămată, în acest caz guvernul federal al SUA,  este de aproximativ 2.000.000 dolari.

La sediul DIICOT au fost aduse șapte persoane care vor fi audiate