Cum încearcă Dan Voiculescu să-și distrugă concurența din media

Cum încearcă Dan Voiculescu să-și distrugă concurența din media

Dan Voiculescu este omul care nu se dă în lături de la nimic pentru a-şi distruge concurenţii în media. Cel mai clar exemplu este dosarul de şantaj în care a şi fost pus sub acuzare. Voiculescu a obţinut contractul RCS RDS cu Mitică Dragomir tocmai de la ANAF, iar mai apoi a trecut la şantaj. Dosarul procurilor arată cum mogulul îşi folosea angajații, dar și fiica pentru a rezolva problema. Ioan Bendei, de la RCS a fost pus la zid de Sorin Alexandrescu, directorul Intact media Group. Iar de campaniile denigratoare a fost vizat şi patronul RTV, Sebastian Ghiţă. Acum a venit rândul Evenimentului Zilei.

Fondatorul trustului Intact, Dan Voiculescu, şi fiica sa Camelia au fost trimişi în judecată, alături de dierctorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu, şi de fostul şef ANAF, Şerban Pop, în dosarul privind şantajarea administratorului RCS&RDS Ioan Bendei.

Din stenogramele ataşate la dosar reiese însă ce s-a întamplat de fapt în întreaga poveste.

VOICULESCU DAN:Tu cu aia cu RCS-ul i-ai dat drumul, că eu credeam că pentru aia te-a sunat.

ALEXANDRESCU GEORGE SORIN: Nu, nu, nu, nu, nu, nu! Aia e dată drumul, aia e pe circuit.

VOICULESCU DAN: O.k.! Bravo!

ALEXANDRESCU GEORGE SORIN: Da.

VOICULESCU DAN: Bine, SORINE! Bine.

ALEXANDRESCU GEORGE SORIN: Bine, domn’profesor!”

Procurorii DNA l-au interceptat pe Dan Voiculescu si când discuta cu fiica sa să facă plângeri împotriva concurenţilor din mass-media.

Convorbirea telefonică purtată la data de 01.06.2013 între Camelia şi Dan Voiculescu

Dan Voiculescu: Păi, tăticule, hai să o …[neinteligibil]…

Camelia Voiculescu:  Da, da, da, îţi dai seama, da. Nu, adică vreau să spun că, exact cum spui, ştii, lucrurile pentru că pe fond, acolo e o măgărie, ă… oricum ies la suprafaţă, ştii?

Dan Voiculescu:  Si… Sigur că da!

Camelia Voiculescu: Şi o să facem, o să facem plângere penală luni şi pentru ăia şi pentru ăia şi pentru Oancea. Nu ştiu, da’ şi pentru … o să vedem, lasă că…!

Dan Voiculescu:  Faceţi pentru… afară de Guşe (n.r. Cozmin Guşă, patronul postului Realitatea TV)…

Camelia Voiculescu: Da.

Dan Voiculescu: Faceţi şi pentru B1, şi pentru RTV.

Camelia Voiculescu: Bine, facem pentru toţi care n-au călcat… toate… legile astea…

Dosarul dintre Mitică Dragomir si RCS RDS a stat la baza şantajului la adresa lui Ion Bendei.Iar documentul era obţinut chiar d ela un funcţionar, adică fostul şef ANAF, Şerban Pop.

A venit rândul RTV-ului şi a lui Sebastian Ghiţă.  Sub titlul „Fraţii Ghiţă, afaceri cu statul. Fratele PSD-istului stoarce milioane de euro de la stat”, Antena 3 a difuzat,  din oră în oră un material potrivit căruia „afacerile cu statul sunt obişnuite în familia patronului televiziunii concurente. Un alt material vorbea despre Sebastian Ghiţă, care ar fi păcălit statul să-i plătească la timp toate contractele de zeci de milioane de euro, deşi deputatul PSD a garantat cu veniturile actuale. Iar în ultimele luni mai multe articole au vizat tocmai afacerile, activitatea sau orice ar putea fi legat de patronul RTV.

Cât privește Evenimentul Zilei,  nu este pentru prima dată când Voiculescu e cu ochii pe această publicaţie. A fost deranjat de fiecare material scris împotriva sa. Nu este obişnuit. Nu îi place să nu fie tratat cu slugărnicie. Aşa că în 2011, Voiculescu ameninţa că dă în judecată cotidianul ca urmare a publicării articolului „Ghid de utilizare a ziaristului în trustul lui Voiculescu”. Atunci ameninţa cu daune de 1 milion de euro.