Cum ne pot ajuta legumele să prevenim înghețarea parbrizului

Cum ne pot ajuta legumele să prevenim înghețarea parbrizului
foto: Pixabay

Iarna vine cu mai multe provocări pentru șoferi. Aproape fiecare se confruntă cu problema înghețării parbrizului, însă, acest necaz poate fi evitat.

Legume magice și un pic de oțet

Iarna lasă amprenta pe parbrizele autovehiculelor. Oamenii pierd mult timp încercând să le dezghețe. Soluțiile sunt mai simple decât par. O ceapă ne poate ajuta să scăpăm de un stres în plus. Ungem parbrizul cu o jumătate de ceapă roșie seara, înainte ca temperaturile să scadă semnificativ. Leguma își va face treabă.

Tot cu acest scop, putem să folosim și un cartof. Legumele conțin zahăr, iar acesta oprește procesul de înghețare. Oțetul de mere, de asemenea, previne acest proces. Oțetul se omogenizează cu apă, în cantitate egală, mai apoi se pulverizează seara pe parbriz.

Un prosop sau spirt

„În cazul în care lichidul lichidul de parbriz din rezervor este înghețat, cel mai bine ar fi ca șoferul să nu mai încerce să spele parbrizul pentru că va forța plomba și riscă astfel să strice motorașul. Lichidul nu se va dezgheța doar dacă motorul este pornit. Tocmai de aceea, conducătorii auto sunt sfătuiți să lase mașina timp de câteva ore într-o parcare subterană. Majoritatea mall-urilor  au astfel de parcări, unele încălzite. O altă soluție ar fi ca șoferul să completeze rezervorul cu spirt și să-l lase să acționeze. Sau să completeze vasul cu apă fierbinte, în speranța că dopurile de gheață vor debloca soluția de vara”, recomandă auto-bild.ro.

Putem să apelăm și la ajutorul prosopului. Îl punem pe parbriz, deasupra ștergătoarelor. Rezultatul va fi unul impresionant.