Cum să alegi dintre cele mai bune televizoare în 2023

Cum să alegi dintre cele mai bune televizoare în 2023

Televizorul este un dispozitiv prezent în marea majoritate a locuințelor. Apariția internetului și a tehnologiei moderne a schimbat considerabil importanța televizoarelor, transformându-le în dispozitive mai inteligente și mai funcționale.

Un televizor de calitate va dura ani de zile, așa că este mai bine să alegi responsabil o dată și să te bucuri de el decât să economisești bani sau să îl subestimezi și să suferi mai târziu.

La ce să fii atent când ești în căutarea unui TV de înaltă calitate, funcțional, fără a plăti prea mult?

  • Decide asupra dimensiunilor și amplasării

Înainte de a cumpăra un TV, trebuie să stabilești dimensiunile viitorului tău tv pentru confortul propriei case. Este recomandabil să măsori singur diagonala care s-ar potrivi cel mai bine pe peretele ales. Înmulțește valoarea obținută cu 3 și vei obține distanța la care poți viziona confortabil și în siguranță filmele sau programele TV preferate, pe baza recomandărilor medicilor, coroborate cu observații practice, pentru că în acest fel poți vedea perfect detaliile obiectelor, iar ochii nu îți vor alerga din colț în colț, obosind. Aceasta este distanța de la care ar trebui să începi.

  • Alege rezoluția și formatul ecranului

Aici, ar părea simplu, deoarece cu cât rezoluția este mai mare, cu atât mai bine. Acesta este, într-adevăr, cazul dacă ignori costul televizoarelor cu diferite rezoluții ale imaginii, care are un impact semnificativ asupra acestuia. Există trei rezoluții principale pentru televizoarele moderne, de asemenea, rezoluții intermediare și rezoluții separate pentru rapoarte de aspect non-standard, dar acestea sunt mult mai puțin frecvente. Merită să determini acest raport în funcție atât de mijloacele financiare, cât și de utilizarea preconizată a dispozitivului pe care îl achiziționezi. Dacă televizorul este achiziționat doar pentru a viziona programe televizate, Full HD va fi suficient pentru orice diagonală, deoarece majoritatea canalelor emit fie în Full HD, fie în rezoluții mai mici, astfel încât nu vei vedea o claritate mai mare pe ecranul 4K.

Dacă alegi un TV exclusiv pentru a viziona seriale și filme de succes într-o atmosferă de cinema, este logic să luați în considerare rezoluția UHD (4K). Full HD va fi în continuare suficient pentru diagonalele mai mici, dar afișajele mai mari pot prezenta o neclaritate și o lipsă de detalii, ceea ce poate afecta grav imaginea. În plus, modelele 4K sunt adesea echipate cu o matrice mai avansată, cu o reproducere excelentă a culorilor, astfel încât totul merge împreună aici.

Televizoarele au evoluat considerabil în ultimii ani, aducând tehnologii noi și caracteristici avansate. În prezent, majoritatea televizoarelor au o rezoluție de cel puțin 4K, iar tehnologiile HDR, OLED și QLED oferă o experiență vizuală îmbunătățită. Aceste tehnologii asigură o gamă mai largă de culori, negre mai profunde și contrast îmbunătățit.

În același timp, poți găsi de asemenea, televizoare cu rezoluție 8K, care reprezintă în prezent cea mai mare rezoluție a ecranului TV și vârful tehnologic al televizoarelor.

  • Verifică disponibilitatea televizoarelor inteligente

Nu este un factor relevant în acest moment, mai ales dacă alegi un tv de nivel mediu sau înalt. Smart TV este disponibil în majoritatea modelelor moderne, dar dacă alegi un model destinat în principal vizionării de filme, seriale și videoclipuri pe internet, merită totuși să verifici dacă există un sistem de operare. Unele dintre modelele mai avansate din punct de vedere tehnologic nu numai că suportă sistemul de operare, ci și tehnologia smart home. Faptul că plătești sau nu în plus pentru aceasta depinde în totalitate de tine și depinde de scopul pentru care îți cumperi tvul.

Astfel, accesul la platformele de streaming online populare, precum Netflix, Amazon Prime sau Apple TV, este un aspect important pentru mulți utilizatori. Asigură-te că televizorul pe care îl alegi are suport pentru aceste platforme sau că poți conecta un dispozitiv extern pentru a le accesa.

  • Alege tipul de ecran

În căutarea unei reproduceri realiste a culorilor, a unei luminozități și a unui contrast ridicat, producătorii experimentează în mod constant cu ecranele. Toate televizoarele sunt acum disponibile cu trei tipuri principale de matrice: LED, QLED, OLED.

ICE

Tehnologia este bazată pe cristale lichide. Este practic același LCD, dar este retroiluminat de LED-uri în loc de tuburi fluorescente. Acest lucru a economisit mult spațiu și a făcut ca dispozitivul să fie mai subțire.

QLED

Ecranele QLED, de fapt, sunt o versiune îmbunătățită a tehnologiei anterioare. Diferența acestei tehnologii constă în utilizarea LED-urilor albastre pentru iluminarea din spate. Acestea formează culorile roșu și verde care lipsesc din paleta RGB datorită unui strat suplimentar de puncte cuantice. Toate acestea oferă o imagine mai luminoasă și mai saturată. Ecranele QLED sunt mai scumpe, așa că merită luate în considerare în cazul unui buget mediu.

OLED

O tehnologie fundamental diferită, mai modernă, bazată pe diode organice de emisie de lumină. Acestea nu au nevoie de iluminare de fundal suplimentară, deoarece emit ele însele lumină atunci când se aplică curentul, fiind capabile să se stingă complet. Prin urmare, televizoarele OLED se mândresc cu o gamă cromatică și un contrast excelent, precum și cu negri perfecți și au o grosime de numai câțiva millimetri.

Așadar, televizoarele din ziua de azi sunt o comoară pentru iubitorii de relaxare pe canapea. Este important să alegi care este televizorul potrivit cerințelor tale și să faci alegerea reușită, fără grabă.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`