Curtea de Apel București înlocuieşte arestul preventiv cu cel la domiciliu pentru Adrian Duicu şi Ştefan Ponea

Curtea de Apel București înlocuieşte arestul preventiv cu cel la domiciliu pentru Adrian Duicu şi Ştefan Ponea
Foto: agerpres.ro

Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis, joi, înlocuirea arestului preventiv cu cel la domiciliu pentru fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, fostul şef al IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea, şi omul de afaceri Constantin Popescu.

Hotărârea luată joi de Curtea de Apel Bucureşti nu este definitivă și poate fi contestată la instanţa supremă, informează Mediafax.

Dacă înlocuirea măsurii preventive va fi menţinută de instanţa supremă, Duicu, Ponea şi Popescu vor părăsi arestul, unde se află din 4 aprilie.

La 1 august, instanţa supremă le-a respins celor trei o contestaţie faţă de arestarea preventivă.

Procurorii DNA au început urmărirea penală în cazul lui Adrian Duicu pentru trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii nedestinate publicităţii, în scopul obţinerii de foloase necuvenite, instigare la abuz în serviciu şi două infracțiuni de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

Constantin Ştefan Ponea, şeful IPJ Mehedinţi la data faptelor, este acuzat de trafic de influenţă şi cumpărare de influenţă, iar omul de afaceri Constantin Popescu, de folosire a influenţei şi autorităţii, de către o persoană care deţine o funcţie de conducere într-un partid politic, în scopul obținerii pentru altul de foloase necuvenite.

Popescu este vizat şi în dosarul de corupţie al prim-procurorului Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, Carmen Sîrboiu.