Curtea de Apel judecă marți contestaţia lui Dan Voiculescu la pedeapsa de 10 de ani primită în dosarul ICA

Curtea de Apel judecă marți contestaţia lui Dan Voiculescu la pedeapsa de 10 de ani primită în dosarul ICA

Magistraţii Curţii de Apel judecă marți contestaţia lui Dan Voiculescu la pedeapsa de 10 de ani primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. La instanţa a fost adus fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş, condamnat şi el în aceaşi cauză. În schimb, Dan Voiculescu nu va da astăzi ochii cu magistraţii.

Voiculescu a cerut anularea pedepsei de 10 de ani,  primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare. La instanţa va ajunge şi fostul ministru al Comunicaţiilor, Sorin Pantiş.

Pe 15 octombrie, instanța a admis în principiu contestația lui Dan Voiculescu, urmând ca judecarea pe fond să se faca pe 11 noiembrie. Pe 8 august, Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la 10 ani de închisoare cu executare pe Dan Voiculescu iar Gheorghe Mencinicopschi, fost director general al ICA, a primit 8 ani de inchisoare.

De asemenea, Sorin Pantiș, fost director general executiv Grivco SA, a primit 7 ani de închisoare iar Corneliu Popa, fost director general al ADS, a fost condamnat la 8 ani de închisoare. Curtea de Apel București a dispus totodată confiscarea mai multor proprietăți, terenuri și imobile aparținând lui Dan Voiculescu, „care vor trece în patrimoniul statului libere de orice sarcini”.

Ultima oră
13:14 - Povestea reală a unui român întors din Grecia. Ce i s-a întâmplat la vamă este de necrezut. Ce Covid-19, ce pandemie…? Aceasta este realitatea din teren
12:59 - Bilanțul epidemiei, în creștere: 233 de cazuri noi de infecție cu coronavirus și 6 decese raportate de INSP în 24 de ore. La ATI sunt 60 de pacienți cu COVID-19
12:51 - PSD: Am atacat în instanță măsura restrângerii disproporționate a participării la mitinguri (DOCUMENT)
12:34 - COVID-19: Obiectivul privind vaccinarea cu cel puțin o doză a 70% din populația adultă, atins în SUA
12:30 - Juan Carlos I și-ar dori să revină în Spania. Suspectat de nereguli financiare în țara sa, regele emerit spaniol duce o viață de lux în Emiratele Arabe Unite
11:47 - Spargeri auto în serie în Grecia. Românii, luați la țintă de hoți: „Poliția nu face nimic”
11:35 - Larisa Iordache: „Am încercat și am sperat până în ultima clipă pentru această finală olimpică. Din păcate, iar, drumul meu este împietrit…”
11:25 - Cod galben de disconfort termic ridicat în București și în 10 județe, valabil în intervalul 2-5 august. Dinu Mărășoiu: Chiar și nopțile sunt călduroase (VIDEO)
11:17 - Anchetă în cazul atletei Krystsina Tsimanouskay, forțată să părăsească Jocurile Olimpice, după ce l-a criticat pe Lukașenko. Belarus riscă sancțiuni dure
10:51 - Produse expirate de ani de zile la o terasă din Timiș. Sorin Șușanu, pe B1 TV: Discutăm despre o gamă largă de produse. Inclusiv condimentele și produsele din trusa medicală erau expirate (VIDEO)