Cutremur în România, în zona Vrancea, la câteva ore după seismul din Japonia

Cutremur în România, în zona Vrancea, la câteva ore după seismul din Japonia
Foto: mobilenews.omio.com

Un cutremur de intensitate uşoară a fost înregistrat, vineri, în România. Acesta a avut o magnitudine de 2,8 pe scara Richter şi s-a produs în zona Vrancea. Seismul are loc la mai puţin de 7 ore de la puternicul cutremur cu magnitudinea de 8,9 care a zguduit coasta de est a Japoniei. Evenimentul a fost urmat de zeci de replici puternice, precum şi de imense valuri tsunami.

Cutremurul din România s-a produs vineri, la ora locală 14:23. Epicentrul seismului a fost localizat la 28 de kilometri Est de Nehoiu şi 3 kilometri Sud de Mânzaleşti, la o adâncime de 26 de kilometri.

Puternicul seism care a zguduit Japonia s-a produs cu aproape 7 ore înainte de seismul înregistrat pe teritoriul ţării noastre. Mai exact, acesta a avut loc la ora locală 14:46, fiind urmat de peste 50 de replici puternice, multe dintre ele având magnitudini mai mari de 6 pe scara Richter.

Vezi AICI ultimele informaţii despre cutremurul din Japonia

Deşi au avut loc la un interval relativ scurt, cele două evenimente nu au neapărat legătură. Directorul Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, Gheorghe Mărmureanu, a declarat, pentru B1 TV, că mişcarea tectonică din Japonia nu ar trebui să afecteze în vreun fel activitatea seismică din România.

În ultimele două luni, activitatea seismică din România s-a intensificat, fiind înregistrate peste 40 de cutremure numai în primele două luni ale acestui an. Conform directorului INFP, frecvenţa producerii acestor seisme nu are nicio legătură cu aproximarea momentului în care ar putea avea loc un cutremur semnificativ. Altfel spus, un astfel de eveniment s-ar putea petrece oricând.

Vezi AICI mai multe detalii despre cutremurele produse
în România în 2011

Ultima oră