Dacă ai cerut să fii respectat pentru că ești diferit, NU ÎNCERCA SĂ FII MĂMICĂ! Pleșu, despre legea anti-gay: Nici heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și ei niște obișnuințe neortodoxe și nu se mai supără nimeni (VIDEO)

Dacă ai cerut să fii respectat pentru că ești diferit, NU ÎNCERCA SĂ FII MĂMICĂ! Pleșu, despre legea anti-gay: Nici heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și ei niște obișnuințe neortodoxe și nu se mai supără nimeni (VIDEO)
Foto: TVR

Andrei Pleșu susține parteneriatul civil între persoane de același sex. Acesta a vorbit la TVR despre familie, căsătorie și copii.

Scriitorul este de părere că, dacă nu deranjează pe nimeni și nu cer să fie ca ceilalți, lăsând să se înțeleagă că adopția în cazul cuplurilor gay este o greșeală, aceștia trebuie tratați cu respect și nu ar trebui să intereseze pe nimeni ce se întâmplă în spatele ușii lor.

"Dacă ai cerut să fii respectat pentru că ești diferit, NU ÎNCERCA SĂ FII MĂMICĂ!" Pleșu, despre legea anti-gay: Nici heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și ei niște obișnuințe neortodoxe și nu se mai supără nimeni

#DIRECT_ONE_xhkm3m#

Prima mea reacție ar fi să spun că ceea ce face omul în intimitatea lui nu ar trebui să devină obiect de judecată publică, decât dacă face rău cuiva în mod violent. Altfel, fiecare abuzează de sine în felul în care e dispus să o facă. Aici aș spune, nu fără o anumită ironie, că și heterosexualii nu sunt așa omogeni. Au și unii dintre ei niște deprinderi, niște obișnuințe care nu sunt chiar ortodoxe și nu se supără nimeni.

Dacă există cupluri care trăiesc laolaltă este absolut normal să existe un parteneriat care să le dea, legal vorbind, dreptul oricărui partener față de celălalt partener. Orice fel de partener. Este vorba despre niște soluții de viață pragmatică pe care trebuie să le avem în vedere.

Între căsătorie și parteneriat civil este o diferență. Eu susțin parteneriatul civil.

Eu nu-i înțeleg pe unii, inclusiv pe unii homosexuali. Tu te afirmi ca diferență și ceri să ți se respecte faptul că esti diferit. Și după ce ți se respect faptul că ești diferit, spui că vrei și tu la fel. Asta mi se pare o contradicție. Stai în condiția pe care ai ales-o. Nu încerca să te faci mămică. Tu ai hotărât că ieși din balansul acesta bicolor al cuplului”, a declarat Pleșu pentru Știrile TVR.

Urmăriți B1TV.ro și pe