Dan Andronic, despre demisia lui Ionel Stoica de la EVZ: E rezultatul unui conflict mai mult personal, decât profesional. L-am rugat să treacă peste incident și să revină asupra demisiei

Dan Andronic, despre demisia lui Ionel Stoica de la EVZ: E rezultatul unui conflict mai mult personal, decât profesional. L-am rugat să treacă peste incident și să revină asupra demisiei
Foto: EVZ

Ionel Stoica, șeful secției eveniment de la EVZ, a decis joi să demisioneze de la publicația la care a lucrat în ultimii trei ani, după ce ar fi fost criticat în ședința de sumar pentru o postare de pe pagina sa de Facebook, din data de 1 septembrie, în care scria despre Liviu Dragnea și Ion Cristoiu.

După acest anunț, au urmat schimburi dure de replici de la distanţă între jurnalist şi redactorul-şef adjunct Mirel Curea.

Dan Andronic, directorul cotidianul Evenimentul Zilei, intervine, vineri,  în scandalul stârnit de acest conflict. Andronic spune că demisia lui Stoica este este rezultatul “unui conflict mai mult personal, decat profesional” şi arată că l-a rugat pe Ionel Stoica să revină asupra demisiei, „rugăminte care rămâne valabilă cât vrea el„.

“Am evitat să mă pronunț în cazul demisiei lui Ionel Stoica, pentru că am încercat să rezolv lucrurile prin discuții cu toți cei implicați. Am discutat cu Simona IonescuMirel Curea, Ionel Stoica, Mircea Marian, Magda Spiridon. Ca urmare vreau să spun că decizia lui Ionel este rezultatul unui conflict mai mult personal, decat profesional. Cu origini în perioada in care el și Mirel lucrau la Adevarul. Aici, Adrian Halpert are mai multe amănunte. 

Trecând peste cuvintele grele pe care le-au schimbat cei doi, greu de uitat, vreau să spun că nu am nimic de reproșat ( jurnalistic) lui Ionel. Este un ziarist conștiincios, care-și face meseria în mod onest. A fost un membru valoros al EVZ și sper să rămână. Pentru că l-am RUGAT să treacă peste incident și să revină asupra demisiei. E o rugăminte care rămâne valabilă cât vrea el…

Pe de altă parte, așa cum i-am spus, postarea lui de pe FB avea un caracter exagerat și era clar că va genera reacții. Eu, deși am vazut-o imediat, am vrut să o discut cu el, între patru ochi. Însă evenimentele s-au precipitat.
Cam asta este povestea zilei de ieri…”, a scris Dan Andronic pe Facebook.