Dan Voiculescu, fiica sa şi Sorin Alexandrescu, trimişi în judecată în dosarul de șantaj al şefului Antena Group

Dan Voiculescu, fiica sa şi Sorin Alexandrescu, trimişi în judecată în dosarul de șantaj al şefului Antena Group

Procurorii DNA au anunţat, marţi, trimiterea în judecată a fondatorului trustului Intact, Dan Voiculescu, a fiicei acestuia, Camelia Voiculescu şi a directorului general Antena Group, Sorin Alexandrescu, în dosarul de şantaj în care acesta din urmă este cercetat. Alături de aceştia, a mai fost trimis în judecată directorul general al Intact Publishing, Daniel George Matiescu, dar şi fostul şef al ANAF, Şerban Pop.

Potrivit unui comunicat al DNA, în acelaşi dosar au fost trimise în judecată şi persoanele juridice Antena 3 S.A., Antena TV Group S.A., precum şi Intact Publishing S.R.L., în sarcina cărora s-au reţinut infracţiunile de complicitate la şantaj.

Vezi AICI stenograme din dosar. Ce plănuiau Dan Voiculescu şi fiica sa

În rechizitoriul întocmit, procurorii susţin că,în perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, în calitate de director general al S.C. ANTENA TV GROUP S.A., inculpatul Alexandrescu George Sorin a exercitat în mod repetat și gradual acte de constrângere asupra unui acționar al unei societăți comerciale (parte vătămată) amenințându-l cu darea în vileag a unor presupuse fapte de corupție, astfel încât să îl determine să urmeze conduita impusă de inculpat”. 

Procurorii au descoperit noi stenograme și dețin noi probe împotriva lui Dan Voiculescu, a fiicei sale, Camelia, dar și a lui Sorin Alexandrescu.

Dan Voiculescu, Camelia Voiculescu și Sorin Alexandrescu, trimiși în judecată

Embed:

„În mod concret, inculpatul Alexandrescu George Sorin a exercitat acte de amenințare cu publicarea, prin intermediul entităților media, a unor documente care, în opinia sa, argumentau o pretinsă faptă de corupție săvârșită de partea vătămată, în situația în care acesta nu ar fi acceptat semnarea unui contract de retransmisie a posturilor de televiziune aparținând S.C. ANTENA TV GROUP S.A. la un preț dorit de inculpat. Semnarea contractului în condițiile impuse de inculpat, respectiv la o valoare 6.480.000 euro/an, pe o durată de 5 ani, ar fi garantat stingerea litigiilor existente pe rolul instanțelor, oprirea campaniei media împotriva societății pe care o reprezenta partea vătămată și a persoanelor din conducerea acelei societăți”, se arată în comunicatul DNA.      

Vezi AICI comunicatul DNA privind trimiterile în judecată în acest dosar

„Informațiile pe care s-a sprijinit Alexandrescu George Sorin pentru a exercita actele de șantaj la adresa părții vătămate au fost obținute de la inculpatul Pop Șerban, președinte al ANAF la acea dată. Astfel, în luna februarie 2013, acesta din urmă i-a remis lui Alexandrescu George Sorin un set cu documente provenind de la angajații Gărzii Financiare, în condițiile în care, în calitatea sa de președinte al ANAF, era obligat să asigure confidențialitatea informațiilor obținute, în virtutea funcției, de la angajați. În acest fel, Pop Șerban i-a asigurat lui Alexandrescu George Sorin un ascendent în discuțiile cu partea vătămată și, totodată, un potențial subiect de presă, iar pentru sine ulterior, a obținut promisiunea că va fi sprijinit pentru menținerea în funcția de președinte al ANAF”, se arată în rechizitoriul procurorilor.

„În perioada menționată, inculpatul Voiculescu Dan, prin demersurile sale, a sprijinit acțiunile desfășurate de Alexandrescu George Sorin care erau menite să mențină și să accentueze starea de presiune psihică asupra părții vătămate. Demersurile de sprijin s-au făcut în mod direct, prin discuții și îndrumări adresate inculpatului Alexandrescu George Sorin și indirect, prin intermediul fiicei sale, inculpata Voiculescu Camelia – Rodica. La rândul său, inculpatul Alexandrescu George Sorin l-a informat constant, fie direct, fie prin Voiculescu Camelia – Rodica, despre stadiul acțiunilor de șantajare și despre poziția părții vătămate, se mai arată în rechizitoriu.Prin intermediul site-urilor Income Magazin și Jurnalul Național deținute de S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L, inculpatul Matiescu George Daniel, în calitatea sa de director general, a girat publicarea unor știri negative la adresa societății reprezentate de partea vătămată, în scopul susținerii actelor de șantaj exercitate de inculpatul Alexandrescu George Sorin. De asemenea, a acceptat și a semnat înscrisurile trimise la data de 24 aprilie 2013 către partea vătămată și către alte persoane, în condițiile în care acestea nu vizau niciun fel de investigație jurnalistică, ci erau acte de constrângere prin amenințare cu publicarea detaliilor unor pretinse fapte de corupție. La data de 23 aprilie 2013, la luarea deciziei de trimitere a acestor înscrisuri a participat și inculpata Voiculescu Camelia – Rodica„, mai susţin procurorii DNA.

La începutul lunii iulie, preşedintele Intact Media, Camelia Voiculescu, a fost pusă sub urmărire penală, pentru complicitate la şantaj, în dosarul în care directorul Antena Group, Sorin Alexandrescu, este acuzat de şantaj. Alături de fiica lui Dan Voiculescu a mai fost începută urmărirea penală și pentru George Daniel Matiescu, director general al INTACT PUBLISHING S.R.L., în sarcina căruia s-a reținut complicitate la infracțiunea de șantaj, dar și pentru companiile S.C. ANTENA TV GROUP S.A și  S.C. INTACT PUBLISHING S.R.L., pentru șantaj. (Detalii AICI)

Împotriva lui Dan Voiculescu, procurorii DNA au dispus începerea urmăririi penale la sfârşitul lunii iulie, sub acuzaţia de complicitate la infracțiunea de șantaj, în acelaşi dosar în care este cercetat Sorin Alexandrescu. (Detalii AICI)

Săptămâna trecută, Dan Voiculescu a primit o condamnare la 5 ani de închisoare cu executare într-un alt dosar, pe care avocaţii săi au atacat-o deja cu recurs. (Detalii AICI)

Ultima oră
08:18 - Ce se va întâmpla cu atleta din Belarus, forțată să părăsească Jocurile Olimpice. Anunțul făccut de autoritățile japoneze
08:16 - Alina Șerban (ANM): Disconfort termic deosebit de accentuat în sudul și sud-estul României, cu valori spre 41 de grade în Muntenia. În restul țării, vorbim de o scădere semnificativă a temperaturilor (VIDEO)
07:43 - Incendiile de vegetație au provocat noi evacuări de turiști în Turcia. Grecia, Italia și Bosnia s-au confruntat și ele cu flăcări violente / Insula Rhodos a rămas fără apă și curent electric (VIDEO)
07:15 - Furtunile au făcut ravagii în țară. Maramureș, printre cele mai afectate județe (VIDEO)
23:56 - O sportivă din echipa olimpică a Belarusului a refuzat să se urce în avion și a rămas pe aeroportul din Tokyo, unde fusese dusă împotriva voinței sale
23:22 - Bătaie între un grup de turiști și salvamari, în Eforie Nord. Trei persoane au ajuns la spital în urma conflictului, iar patru turiști au fost duși la audieri (VIDEO)
23:08 - Cinci adolescenți s-au înecat în râul Siret. Victimele aveau între 14 și 18 ani (VIDEO)
22:45 - Virgil Guran: Dacă rectificarea bugetară nu va fi făcută pentru toată lumea, e foarte grav / Funcțiile politice trebuie să treacă prin forul de conducere din partid (VIDEO)
22:14 - Igor Grosu, după discuția cu Ludovic Orban: „Am fost asigurat că România este gata să intensifice semnificativ susținerea Republicii Moldova cu proiecte importante”
21:56 - Un adolescent de 15 ani s-a înecat în râul Suceava, pe raza localității Milișăuți