Dan Voiculescu nu s-a prezentat la primul termen din dosarul de şantaj în care este implicat. Procesul a fost amânat

Dan Voiculescu nu s-a prezentat la primul termen din dosarul de şantaj în care este implicat. Procesul a fost amânat

Dan Voiculescu fuge de justiţie şi de după gratii. Omul de afaceri nu s-a prezentat la primul termen din dosarul de şantaj în care este implicat. Şi Ioan Bendei, administratorul RCS&RDS, care ste parte vătămată în acest caz a fugit de jurnalişti. Procesul a fost amânat pentr 10 decembrie.

Deşi a fost citat, Dan Voiculescu nu s-a prezentat în faţa magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti, care au judecat primul termen din dosarul de şantaj în care acesta este implicat. Un dosar în care directorul general Antena TV Group SA, Sorin Alexandrescu care este acuzat de şantaj; Dan Voiculescu, fiica sa, Camelia Voiculescu, George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL care au fost acuzaţi de complicitate la şantaj şi Şerban Pop, preşedinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală la data faptelor, care este acuzat că a furnizat informaţii clasificate.

Parte vătămată în acest caz este administratorul RCS&RDS, Ioan Bendei.

Miza şantajului era, potrivit rechizitoriului DNA, semnarea unui contract de retransmisie a postrurilor de televizhiune Antena TV Group SA la preţul dictat de inculpat, adică 6.480.000 euro pe an, pe o durată de cinci ani.

Astfel că, pentru a îşi atinge acest scop, suspecţii din acest dosar au recurs la mai multe tactici. În perioada 16 aprilie – 21 mai 2013, directorul general al SC Antena TV Group, Sorin Alexandrescu l-a ameninţat pe administratorul RCS&RDS cu dezvăluirea unor presupuse fapte de corupţie în cazul în care nu va accepta termenii contractului. Ameninţările iniţiate de inculpaţi au fost făcute verbal, dar şi printr-un spot publicitar realizat din dispoziţia Cameliei Voiculescu şi a lui Sorin Alexadrescu la 8 mai 2013. Clipul a fost difuzat pe toate posturile TV Antena Group în perioada 9-30 mai 2013, de cinci ori pe zi. În materialul video erau promise telespectatorilor dezvăluiri ale unor fapte de corupţie care ar implica RCS&RDS.

Şantajul a mai fost realizat şi în scris, prin documente trimise de de către Intact Publishing SRL şi semnate de George Matiescu, spun anchetatorii.

Rolul jucat de Şerban Pop, preşedintele ANAF la acea vreme, în acest dosar a fost de a îi furniza lui Sorin Alexandrescu informaţii confidenţiale obţinute de la angajaţii Gărzii Financiare.

Dan Voiculescu mai este judecat într-un alt dosar de şantaj după ce ar fi ameninţat, direct, sau prin intermediari, trei oameni de afaceri pentru a încheia contracte de publicitate cu trusturile sale de presă. Acuzaţia a fost negată de fondatorul Intact.