Dan Voiculescu poate contesta condamnarea la 10 ani de închisoare: Procesul se va judeca la Curtea de Apel București

Dan Voiculescu poate contesta condamnarea la 10 ani de închisoare: Procesul se va judeca la Curtea de Apel București
Foto: pressalert.ro

Curtea de Apel Bucureşti a admis în principiu, miercuri, judecarea cererilor de anulare a pedepselor formulate de Dan Voiculescu şi Sorin Pantiş, condamnaţi la zece, respectiv şapte ani de închisoare, în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Instanţa a analizat fiecare cerere separat, acestea fiind depuse de Dan Voiculescu şi de Sorin Pantiş. Instanţa a stabilit, că în principiu, ele sunt admisibile şi a acordat termen de judecare a lor în 11 noiembrie.

Tot la Curtea de Apel Bucureşti au fost depuse alte două cereri, de către Compania de Cercetări Aplicative şi Investiţii şi de Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco), solicitările fiind, însă, respinse ca inadmisibile.

Dan Voiculescu a cerut anularea sentinţei de 10 ani de închisoare cu executare, sentinţă dată după numai patru termene de judecători numiţi suspect în acest dosar. Deşi a cerut strămutarea judecării contestaţiei, avocaţii considerând că judecătorii Curţii de Apel nu sunt imparţiali, Instanţa Supremă a respins această solicitare.