Daniel Morar, delegat procuror general interimar pentru șase luni. Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA

Daniel Morar, delegat procuror general interimar pentru șase luni. Kovesi: Nu exclud o candidatură pentru DNA

Laura Codruţa Kovesi a susținut luni după-amiază o declaraţie de presă, cu prilejul finalizării mandatului de procuror general al României. Astfel, Laura Codruţa Kovesi îşi încheie de mâine activitatea la conducerea Ministerului Public. Kovesi este singurul procuror general al României care îşi duce mandatul până la capăt, toţi predecesorii săi fiind schimbaţi din motive politice, cu excepţia lui Ilie Botoş, care a demisionat în urma scandalului Hayssam.

Cu această ocazie, Kovesi a anunțat că l-a delegat pe Daniel Morar interimar la Parchetul General, pentru următoarele 6 luni.

Aceasta a declarat că a luat această decizie, întrucât Daniel Morar are cea mai mare vechime la conducerea unei instituţii, colaborează cu instituţiile europene, participând la evaluăril în cadrul MCV, are experineţa necesară pentru a asigura măsurile de continuitate şi stabilitate în ce priveşte activitatea Ministerului Public.

De asemenea, Kovesi a anunțat că că nu exclude o candidatură pentru DNA şi nicio eventuală funcţei ce presupune o activitate legată de Mecanismul de Cooperare şi Verificare sau de activităţi anticorupţie.

„Aşa cum am declarat în mai multe rânduri doresc să-mi continui activitatea în calitate de magistrat. Consider că lupta anticorupţie este o dimensiune importantă prin prisma MCV şi a implicaţiilor pe care le are pentru România”, a susţinut Codruţa Kovesi.

În urma numirii lui Morar ca procuror interimar, conducerea DNA va fi preluată de unul dintre adjuncţii săi.

Au fost adoptate noi criterii de evaluare pe activitatea parchetelor. Parchetele au fost reorganizate. Am diminuat birocraţia existentă. Am reuşit să transform radical activitatea procurorilor”, a mai declarat Kovesi.

Potrivit procurorului general, ca urmare a acestor măsuri, anul 2011 a însemnat aducerea în faţa justiţiei a celui „mai mare număr de inculpaţi din istoria Ministerului Public”.

Kovesi: L-am delegat pe Daniel Morar interimar

Embed: " />

 

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:29 - Prima Doamnă a Ucrainei împlinește 45 de ani. Ce mesaj i-a lăsat Volodimir Zelenski: „Mă faci mai puternic”
10:27 - Simona Pătruleasa, despre cea mai mare provocare din viața ei: „Medicii îmi spuneau că este imposibil”. Ce sacrificii a făcut vedeta în urmă cu 12 ani pentru a deveni mamă
10:19 - Cutremur de 7,8 grade în Turcia, resimțit şi în Siria, Liban şi Cipru: Sute de morți, mii de răniți. Seismul a fost urmat de 42 de replici / Turcia cere ajutor internațional. România trimite salvatori (VIDEO)
10:14 - Urmărire ca în filme: Un traficant ucrainean a încercat să scape cu un Audi Q7 plin cu țigări. După cinci focuri de armă în pneuri, a tras pe dreapta și s-a predat vameșilor români (FOTO)
10:10 - Austria începe limitarea vitezei pe autostrada la 100 de km/h pentru a favoriza mașinile electrice
10:00 - Anthony Delon a ajuns la Oradea: „E puţin frig aici”. Fiul celebrului actor va juca alături de Mickey Rourke (VIDEO)
09:59 - Un bărbat beat și drogat s-a certat cu iubita, a băgat-o în portbagaj și a dat foc mașinii, în București. Femeia a fost salvată
09:57 - Andreea Ibacka, mărturisiri surprinzătoare despre soțul ei, Cabral, după ce acesta a luat o pauză de la televiziune: „Este greu de pensionat”
09:47 - O nouă confruntare pe tema pensiilor pentru Macron, grevele și manifestațiile continuă
09:33 - Grecia acuză Turcia după ce o altă ambarcațiune cu migranți s-a scufunat în apropiere de o insulă: Patru morți și 39 de persoane salvate