Daniel Zamfir, prefectul Ilfovului: Sunt discuții despre faptul că Bucureștiul și județul trebuie tratate ca un tot unitar, dar deocamdată nu putem să luăm măsuri comune pentru Capitală și localitățile din jur (VIDEO)

Daniel Zamfir, prefectul Ilfovului: Sunt discuții despre faptul că Bucureștiul și județul trebuie tratate ca un tot unitar, dar deocamdată nu putem să luăm măsuri comune pentru Capitală și localitățile din jur (VIDEO)
Foto simbol: Pixabay

Daniel Zamfir, prefectul Ilfovului, a explicat la „News Pass” cu Laura Chiriac, miercuri, pe B1 TV, că județul are un specific aparte comparativ cu alte zone din țară, având în vedere că este dispus de jur-împrejurul Bucureștiului.

Cel mai recent bilanț epidemiologic a confirmat oficial că rata de infectare din București a depășit pragul de 6 la mia de locuitori. Dacă în Capitală incidența este de 6,33, în Ilfov indicatorul este la 6,79.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Sunt discuții despre faptul că Bucureștiul și Ilfovul trebuie tratate ca un tot unitar, spune prefectul Daniel Zamfir

Întrebat dacă nu cumva este o situație de neînțeles că Ilfovul nu este tratat la fel ca Bucureștiul, având în vedere inter-mobilitatea dintre cele două, prefectul județului care înconjoară Capitala a afirmat: „Aveți dreptate în mare parte. Ilfovul are un specific aparte comparativ cu celelalte localități, este dispus de jur-împrejurul Bucureștiului și așa este, am avut discuții cu prefectul de București și cu doamna subprefect, care exercită acum atribuțiile de prefect, și avem în principiu o abordare comună, dar atât timp cât procedura legală nu se modifică, aplicăm măsurile prevăzute pentru fiecare localitate în parte sau la nivelul județului. După cum observați, incidența atât în Ilfov, cât și în București este asemănătoare pentru că atât în București, cât și în Ilfov numărul de teste făcute este din ce în ce mai mare și mult mai mare decât în alte zone din țară”.

„Deocamdată nu putem să luăm măsuri comune pentru localitățile din jurul Bucureștiului și București atât timp cât prin hotărârea de Guvern sunt stabilite că măsurile se aplică la nivelul unităților administrativ-teritoriale sau la nivelul județului. Sunt discuții în privința faptului că Bucureștiul și Ilfovul trebuie tratate ca un tot unitar, așteptăm să vedem care vor fi deciziile ulterioare”, a adăugat Daniel Zamfir.

Ultima oră
09:40 - Scădere dramatică a a valorii monedei virtuale Bitcoin. Investitorii au pierdut aproape 10.000 de dolari în doar câteva ore
09:04 - Bilanțul victimelor produse de erupția vulcanului din insula Java: 13 morți și 41 de răniți (VIDEO)
08:16 - Incendiu puternic în apropiere de Centura Capitalei, cu degajări mari de fum. Șoferii sunt sfătuiți să ocolească zona (VIDEO)
23:52 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: Predicțiile pentru fiecare zodie în luna Șobolanului, sub element Metal Yang (VIDEO)
23:34 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic: În luna Șobolanului, sub element Metal Yang, provocarea e la nivel de conducere / În sectorul României sunt niște stele oribile. Totul e să fim calmi (VIDEO)
22:55 - Iulian Fota: Cel mai prost scenariu pentru România ar fi o confruntare militară majoră Rusia – Ucraina / Pretențiile rușilor merg mult dincolo de Ucraina. Ei vor drept de veto și pe soarta noastră (VIDEO)
22:22 - Bărbat din Năvodari, condamnat pentru că avea trei neveste. Ce pedeapsă a primit
21:53 - Nicolae Ciucă anunță o ședință după confirmarea primelor cazuri de infectare cu Omicron: Voi dispune măsuri. Nicio clipă nu trebuie pierdută
21:46 - Austria: Peste 40.000 de oameni au protestat în Viena față de restricții și planurile privind vaccinarea obligatorie (VIDEO)
21:27 - Doi turiști ucraineni, atacați de o ursoaică în zona Castelului Peleş. Ursoaica va fi relocată / Versiunea primarului din Sinaia