De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină

De astăzi, românii nevaccinați anti-COVID-19 care se întorc din Grecia sunt obligați să intre în carantină

Vești proaste pentru românii cu concedii planificate sau în plină desfășurare. Grecia a intrat pe lista roșie a statelor cu risc epidemiologic, în urma creșterii ratei de infectare. Astfel, cetățenii care se întorc în țară de pe teritoriul elen trebuie să stea în carantină 14 zile, potrivit legislației în vigoare.

În zona roșie se impune carantina de 14 zile pentru persoanele care sosesc în România, cu anumite excepții: persoanele vaccinate anti-COVID cu schemă completă de cel puțin 10 zile, cele care au fost infectate cu coronavirus în ultimele 180 de zile și nu mai devreme de ultimele 14 zile, copiii cu vârsta de până la 6 ani, iar cei de 6-16 ani cu prezentarea unui test PCR negativ, nu mai vechi de 72 de ore.

„Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, în 29 iulie 2021, Hotărârea numărul 52 privind aprobarea listei ţărilor/teritoriilor de risc epidemiologic ridicat”, a transmis CNSU.

Ce țări au intrat în zona roșie

Lista a intrat în vigoare la miezul nopţii. În afară de Grecia, pe lista roșie au mai intrat: Irlanda, Monaco, Maldive, Bahamas, Curacao și Insulele Virgine ale Statelor Unite.

De asemenea, în zona galbenă au intrat Franța Belgia, Israel, SUA, Islanda, Honduras, Aruba, Suriname, Insulele Feroe și Sint Marteen.

„Vă reamintim că persoanele care sosesc în România din state aflate în zona roşie nu intră în carantină dacă sunt vaccinate. De asemenea, copiii cu vârsta sub 6 ani sunt exceptaţi automat de la carantină, iar cei cu vârsta între 6 şi 16 ani sunt exceptaţi dacă prezintă la intrarea în ţară un test cu rezultat negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte”, a mai transmis CNSU.