Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul UMF Iaşi, pus sub control judiciar pentru luare de mită

Decanul Facultăţii de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, un marocan şi un palestinian cu dublă cetăţenie au fost puşi sub control judiciar, fiind acuzaţi de luare şi respectiv, dare de mită.

Procurorii DNA au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale și luarea măsurii controlului judiciar, pe toată durata urmăririi penale, în cazul decanului Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicina şi Farmacie ”Gr. T. Popa” Iași, Doina Azoicăi, pentru luare de mită, al cetăţeanului marocan Haizoun El Houssine, acuzat de dare de mită, şi al lui Agha Romeen, cu dublă cetățenie, palestiniană şi română, domiciliat în România, acuzat de complicitate la dare de mită, informează comunicatul Direcției Naționale Anticorupție.

Potrivit procurorilor, în 22 noiembrie 2014, prin intermediul lui Agha Romeen și al altor persoane, Doina Azoicai a primit de la Haizaoun El Houssine o tavă placată cu argint, potrivit inscripției existente pe aceasta, și un ceainic, posibil tot din argint, drept răsplată pentru faptul că, anterior, acceptase, în exercitarea atribuțiilor ce îi reveneau, în calitate de decan al Facultății de Medicină Generală Iași, înscrierea, în cadrul acestei instituții, a fiului tului Haizoun El Houssine.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Doina Azoicăi are interdiciţie de a efectua vreo activitate de exercitare a funcției de decan al Facultății de Medicină Generală din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Iaşi.

Inculpaților li s-au adus la cunoștință calitățile procesuale și acuzațiile şi li s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Ultima oră
23:57 - PSD a inițiat un proiect pentru depolitizarea CCR. Marcel Ciolacu: Am depus tot noi reforma promisă de USR și Dan Barna
23:55 - O tânără, condamnată în Franța pentru că a falsificat 20 de certificate pentru COVID-19
23:53 - WhatsApp, noi funcții. Cum vrea compania să facă bani de pe urma utilizatorilor și ce impact are asupra intimității
23:24 - Cseke Attila: Nu o să ne întoarcem la situația în care marea majoritate a activităților au fost închise. Acum există o anumită predictibilitate (VIDEO)
23:10 - Ludovic Orban: Chiar în varianta în care Cîțu câștigă Congresul, nu va mai rezista foarte mult în funcția de prim-ministru
23:05 - Povestea orașului din Ungaria, unde dansul tango a fost interzis timp de 100 de ani
22:57 - Marcel Ciolacu: O să vedeți ce se pupă Dan Barna și Florin Cîțu după ce trec congresele. Ați văzut câine plecând de la măcelărie!? / Le cerem de fiecare dată să treacă „Fără penali în funcții publice”
22:44 - Florin Cîțu, despre înțelegerile cu Ludovic Orban: „S-a spus doar atât, că dacă voi candida la președinția PNL mă va contracandida”
22:32 - Președintele Klaus Iohannis, discuție cu secretarul general al OIF despre colaborarea în domenii precum educația și cercetarea
22:29 - Ludovic Orban: Președintele României nu poate constituțional și nici moral să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul. Ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și în opinia publică