Descinderi la vămile Naidăș și Oravița: Șase agenți au fost ridicați

Descinderi la vămile Naidăș și Oravița: Șase agenți au fost ridicați
Foto: stirileprotv.ro

Mai multe descinderi și percheziții ale DIICOT și DCCO Timiș au loc, joi dimineață, la locuințele unor vameși și polițiști de forntieră de la vămile Naidăș și Oravița, dar și la domiciile unor persoane suspectate de contrabandă cu țigări.

Șase polițisti de frontieră au fost ridicați în baza unor mandate de arestare, acuzați că au înlesnit traficul de țigări, fiind suspectați că sunt implicați într-o rețea care a fost destructurată în decembrie 2010 în Caraș-Severin.

„Aceste descinderi sunt urmarea unor cercetări într-un dosar de contrabandă de ţigări în care o reţea de traficanţi de ţigări a fost destructurată în decembrie 2010, atunci fiind arestate mai multe persoane din Oraviţa. Am constatat că ţigările erau aduse şi prin Zona Verde cu căruţe şi tractoare, nu neapărat prin punctele vamale. Persoanele ridicate vor fi audiate la Cetrul DIICOT de la Reşiţa umând să vedem dacă va fi propusă arestarea acestora la Tribunalul Caraş Severin unde s-a judecat şi prima parte a dosarului şi de a cărui competenţă sunt aceşti agenţi de frontieră”, a declarat șeful DIICOT Timișoara, Mircea Argeș.

Potrivit acestuia, alte trei persoane sunt implicate în acest dosar de contrabandă cu țigări.

Agenții și vameșii de la vama Naidăș au primit mită de la persoane implicate în traficul cu țigări, precum și alte produse, în general alimente și țigări, pentru a facilita introducerea în România a unor cantități de țigări netimbrate, provenite din Serbia.

Direcția Generală Anticorupție și Direcția Națională Anticorupție au arestat de la începutul lunii februarie vameși și polițiști de frontieră acuzați de corupție, respectiv 59 de angajați de la PTF Siret și alte 90 de persoane, care au fost și încarcerate, de la punctele Naidăș, Foeni și Moravița. Ultima descindere a avut loc la Vama Albița, unde sunt cercetate 53 de persoane.

Descinderi la Naidăș și Oravița