Designerul de top al Louis Vuitton, Virgil Abloh, a pierdut lupta împotriva cancerului la 41 de ani

Designerul de top al Louis Vuitton, Virgil Abloh, a pierdut lupta împotriva cancerului la 41 de ani
Virgil Abloh, designerul de top al Louis Vuitton @ Facebook

Cel mai important designer de modă american Virgil Abloh, directorul artistic al colecției de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton, a murit duminică la vârsta de 41 de ani, după ce s-a luptat cu cancerul timp de câțiva ani, au anunțat proprietarii francezi ai casei de modă și lux LVMH.

Virgil Abloh, primul designer de culoare

Abloh, primul director de creație american de culoare al unei case de modă franceze de top, a adus pe catwalk ținute de stradă, cum ar fi hanorace și adidași.

El a depășit lumea modei, iar moartea sa prematură în vârful carierei sale a generat șoc pe tot globul, cu tributuri venite de la casele de design rivale, dar și de la actori și sportivi pentru un om văzut ca un vizionar.

Abloh a fost ales pentru a fi director artistic al colecției de îmbrăcăminte pentru bărbați Louis Vuitton în 2018. Părinții săi emigraseră în Statele Unite din Ghana .

Brandul de lux Off-White, asociat cu Abloh

LVMH a anunțat, de asemenea, la începutul acestui an, că va prelua un pachet majoritar de acțiuni în brandul de lux streetwear Off-White, creat de Abloh. LVMH a preluat 60 la sută din acțiunile Off-White, iar Abloh a păstrat 40 la sută.

Abloh a abordat atât problemele de mediu, cât și cele sociale în munca sa cu Louis Vuitton, cu mesaje anti-rasiste și anti-homofobie la spectacolul său din ianuarie la Paris.

El a spus la începutul acestui an că plănuiește să folosească parteneriatul cu LVMH „pentru a extinde oportunitățile pentru diverse persoane și pentru a promova o mai mare echitate și incluziune în industriile pe care le deservim”.