Dezamăgire pentru turiști: Festivalul Medieval de la Sighișoara nu se mai ține în iulie. Autoritățile nu au facut din timp demersurile pentru organizarea evenimentului

Dezamăgire pentru turiști: Festivalul Medieval de la Sighișoara nu se mai ține în iulie. Autoritățile nu au facut din timp demersurile pentru organizarea evenimentului
Foto: citynews.ro

Pentru prima dată în ultimii 24 de ani, Festivalul Medieval de la Sighișoara nu se va mai ține în ultimul weekend din luna iulie. Motivul este tipic românesc. Autoritățile locale nu uitat nu a facut din timp demersurile pentru organizarea evenimentului și fiindcă au existat contestații când s-au anunțat câștigătorii concursului pentru organizarea evenimentelor.

"Comisia juridică din cadrul Consiliului Local al Municipiului Sighișoara, întrunită ieri pentru a analiza proiectul depus în baza Legii 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activității nonprofit de interes general, înregistrat la Municipiul Sighișoara sub nr. 13889/26.05.2016 de către Asociația Culturală 'Teatrul Scena', a dat aviz negativ, motivul fiindAnexa 5 din proiectul depus, respectiv Bugetul de venituri și cheltuieli, la punctul II lit. d presupune subînchirierea domeniului public care contravine regimului juridic al domeniului public. Totodată aceeași comisie consideră că trebuie respectat și art. 136 din Constituția României. În ședințaConsiliului Local Sighișoara se va dezbate și stabili data la care poate fi organizat Festivalul 'Sighișoara Medievală', astfel încât festivalul să se desfășoare în condițiile prevăzute de lege", a arătat primarul, Ovidiu Mălăncrăvean. transmite Agerpres.

O decizie în acest caz se va lua în ședința de pe 28 iulie.

Hotelierii din Sighișoara sunt extrem de revoltați. Aceștia acuză Primăria Sighișoara de neglijență și delăsare. Aceștia susțin că, odată întrerupt șirul edițiilor festivalului, Sighișoara va pierde acest brand și încrederea turiștilor și nu va mai fi niciodată ceea ce a fost.

Tags: