Diana Șoșoacă cere să îi fie prezentate „toate dovezile științifice care atestă existența virusului”

Diana Șoșoacă cere să îi fie prezentate „toate dovezile științifice care atestă existența virusului”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea Diana Șoșoacă a cerut, într-o interpelare parlamentară, să îi fie prezentate dovezile „materiale” ale existenței coronavirusului.

Diana Șoșoacă cere ministrului de interne, Lucian Bode, cât și ministrului Sănătății, Atilla Cseke, dar și secretarului de stat Raed Arafat, „toate dovezile științifice care atestă existența virusului, punându-mi la dispoziție toate actele de cercetare și dovezile materiale ale existenței virusului”, scrie newsweek.ro.

De asemenea, această cere dovezi și în cazul variantei Delta a coronavirusului, dar și demonstrarea faptului că vaccinurile „opresc și vindecă” varianta aceasta.

Senatoarea a solicitat răspunsul la această întrebare atât în scris, cât și oral.

„Nu există aşa ceva! Duceţi-vă la Tătaru să vă spună de ce nu a decretat epidemie pe teritoriul României. E totul o mascaradă”, susținea, în decembrie 2020, Diana Șoșoacă.

Diana Șoșoacă, sancționată de poliție după ce a blocat vaccinarea la Iași

Ea este acuzată că a organizat un protest și a oprit echipa de vaccinare mobilă ce mersese să imunizeze persoanele dintr-o localitate în scenariul roșu, din județul Iași.

Senatoarea a organizat un protest la Răchiteni, acolo unde autoritățile chemaseră caravana mobilă de vaccinare pentru imunizarea a 12 persoane. În urma incidentului, angajații DSP Iași nu și-au mai putut termina operațiunea, iar persoanele venite să se vaccineze au fost nevoite să se deplaseze în alte localități pentru imunizare, susține secretarul general al comunei.

Directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, a declarat la Europa FM că în ziua respectivă nu a reușit să se vaccineze nimeni în centrul respectiv:

Când echipa s-a prezentat la Centrul de vaccinare organizat în comună, doamna senator Șoșoacă, însoțită de un grup de adepți, a blocat intrarea în centrul de vaccinare, nu a permis cetățenilor care doreau să se vaccineze să intre în centru, echipa de vaccinare s-a baricat în centru, să nu intre doamna senator cu adepții ei, fără mască.”

Direcția de Sănătate Publică Iași a făcut plângere penală la Parchetul de pe lângă Înalta Curte pe numele Dianei Șoșoacă. Ulterior, senatoarea a fost sancționată contravențional de IPJ Iași.

YouTube a blocat contul Senatului din cauza Dianei Șoșoacă

Canalul de YouTube al Senatului a fost blocat din cauza declarațiilor antivacciniste ale Dianei Șoșoacă. Transmisiile live pe respectiva pagină nu vor mai fi permise.

Contul oficial de YouTube al Senatului României este suspendat șapte zile, timp în care nu mai pot fi postate streaming-uri live ale ședințelor de plen. În această perioadă pot fi văzute doar înregistrările deja postate, notează Digi24.

De altfel, Senatul fusese avertizat de YouTube încă din aprilie că riscă închiderea paginii din cauza mesajelor prin care oamenii erau îndemnați să nu poarte măștile de protecție.

Ultima oră
10:46 - Rata de infectare cu Covid-19 este în scădere, în Bucureşti. Incidenţa din Capitală a ajuns la 16.13 cazuri la mia de locuitori
10:42 - Ludovic Orban, condiții pentru o eventuală întoarcere în grupul parlamentar al PNL, după ce a demisionat (VIDEO)
10:35 - Ludovic Orban s-a retras din grupul parlamentar al PNL dar anunță că rămâne membru de partid. Atac în rafală la președintele Klaus Iohannis: „PNL trebuie să se întoarcă cu fața la cetățean și cu spatele la chiriașul de la Cotroceni”
10:28 - Alexandru Rafila: Intrarea PSD la guvernare este o variantă absolut rezonabilă pentru România. Propun o lună de solidaritate națională
10:22 - Schimbare între Edi Iordănescu și Mirel Rădoi. Iordănescu ar putea ajunge la Federație
10:15 - Folosind o folie profesionala solarii controlați creșterea florilor, plantelor aromate și coacerea legumelor
10:09 - Cine este tatăl lui Francesco, fiul Patriziei Paglieri de la Asia Express. Cheful a ascuns adevărul vreme de 14 ani
10:01 - Florin Cîțu: „Nu există o flexibilizare a mandatului pentru formarea Guvernului condus de Nicolae Ciucă” / „Avem mandat doar pentru un guvern minoritar PNL-UDMR”
09:56 - George Buhnici a spus adevărul despre cine s-ar ascunde, de fapt, în spatele Andreei Esca, la Pro TV
09:47 - Vaccinul de la Johnson&Johnson, preferat de români după introducerea restricțiilor. Administrat într-o singură doză, vaccinul permite obținerea mai rapidă a certificatului verde