Diana Șoșoacă, în mijlocul unei noi controverse. Senatoarea este acuzată că a oprit echipa mobilă de vaccinare dintr-o comună aflată în scenariu roșu

Diana Șoșoacă, în mijlocul unei noi controverse. Senatoarea este acuzată că a oprit echipa mobilă de vaccinare dintr-o comună aflată în scenariu roșu
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatoarea Diana Șoșoacă se află iar în mijlocul unei noi controverse. Ea este acuzată că a organizat un protest și a oprit echipa de vaccinare mobilă ce mersese să imunizeze persoanele dintr-o localitate în scenariul roșu, din județul Iași.

Senatoarea a organizat un protest la Răchiteni, acolo unde autoritățile chemaseră caravana mobilă de vaccinare pentru imunizarea a 12 persoane. În urma incidentului, angajații DSP Iași nu și-au mai putut termina operațiunea, iar persoanele venite să se vaccineze au fost nevoite să se deplaseze în alte localități pentru imunizare, susține secretarul general al comunei.

Diana Șoșoacă, protest pentru a opri caravana mobilă de vaccinare

Senatoarea a filmat manifestația și a transmis-o live pe Facebook, iar pe filmare se putea remarca cum striga „Jos masca! Jos mascarada! Primarul la pușcărie”, notează Libertatea.

Aurelian Constantin Alexa, secretarul general al comunei Răchiteni, a povestit că sătenii așteptau caravana mobilă de vaccinare în ziua de sâmbătă, pentru a imuniza 12 persoane.

Medicii și cei de la DSP s-au deplasat în localitate, au mers la centrul de vaccinare, au realizat culoarele pentru cetățeni, iar înainte ca procesul de imunizare să înceapă, senatoarea Diana Șoșoacă ar fi blocat accesul în încăpere.

„Doamna Șoșoacă a venit cu trei-patru mașini cu numere de Arad, de București, care nu erau din zonă. Erau foarte revoltați, când doamna doctor venită de la Iași a deschis ușa și a rugat oamenii să intre, doamna Șoșoacă s-a repezit în ușă, domnul primar s-a dus lângă medic cerând să se respecte circuitele. A fost un schimb de replici și de acolo a început tămbălăul. Doamna Șoșoacă punea întrebări la foc automat, iar orice explicație a doamnei doctor, care este profesor universitar, era luată cu huiduieli și întrebări”, a povestit secretarul general al comunei, pentru Libertatea.