Diana Șoșoacă a făcut iar scandal în Parlament: „Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară”

Diana Șoșoacă a făcut iar scandal în Parlament: „Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară”
Foto: Inquam Photos / George Călin

Senatoarea Diana Șoșoacă a făcut iar scandal în Parlament, după ce Simona Spătaru (USR) le-a cerut colegilor să voteze proiectul de lege ce prevede obligativitatea certificatului verde COVID la locul de muncă. Șoșoacă a început să zbiere, a spus că vaccinul anticoronavirus e experimental și a acuzat că România „s-a întors în epoca Hitleristă”.

Diana Șoșoacă, scandal în Parlament pe tema certificatului verde COVID

Șoșoacă a spus că a primit numeroase mesaje din partea oamenilor, care i-au cerut să nu voteze acest proiect de lege.

„Aţi întors România în epoca Hitleristă. Numai evreii trebuiau să arate un document ca să meargă la alimentară si la lucrurile normale. Faceţi discriminare, faceţi segregare între români şi români. Nu a reuşit nici măcar UDMR să distrugă România cum reuşiţi voi!”, a mai afirmat Diana Șoșoacă, potrivit ziare.com.

Senatoarea le-a mai spus colegilor că sunt obișnuiți să stea în Parlament pe un loc cald, dar după ce vor vota pentru certificatul verde, lumea nu-i va mai alege și „va trebui în sfârşit să munciţi cu adevărat”.

După ce i s-a tăiat microfonul și i s-a cerut să plece de la tribună, Diana Șoșoacă le-a sugerat senatorilor să o ducă pe brațe.

Scandal au făcut și mai mulți parlamentari AUR, marți, când același proiect de lege era dezbătut în Comisia de Sănătate a Senatului.

Obligativitatea certificatului verde COVID la locul de muncă, respinsă de Senat

Miercuri, Senatul a respins proiectul de lege ce impune prezentarea certificatului verde COVID la locul de muncă. Fiind lege organică, era nevoie de 68 de voturi ”pentru”, iar în favoarea proiectului s-au pronunțat 67 de senatori.

PSD anunțase anterior că nu susține proiectul, iar poziția AUR era deja prea bine cunoscută.

Proiectul urmează să ajungă la vot în Camera Deputaților, for decizional.

Ultima oră
18:16 - Florin Roman (PNL), reacție la controversele privind lucrarea trecută în CV-ul său: Eu sunt cu conștiința împăcată. Știți cum e în lumea asta… Când ajungi ministru, sunt și lucruri bune și lucruri mai puțin bune
18:07 - Alexandru Rafila, despre măsurile din noaptea de Revelion: Vă daţi seama că nu vor fi unele stupide care să facă imposibilă, de exemplu, întoarcerea la timp acasă (VIDEO)
17:44 - Prognoza meteo pentru săptămâna 6-12 decembrie 2021. Cum va fi vremea de Crăciun și Revelion (VIDEO)
17:43 - Dorel din Panciu a pus un brad uriaș de Crăciun fix în mijlocul intersecției. Mașinile au circulat printre crengi (VIDEO)
17:23 - Antrenorul unei echipe din Egipt a murit după ce s-a bucurat la un gol marcat în prelungiri de jucătorii săi
17:02 - Sorin Grindeanu: Ruptura de Liviu Dragnea a apărut când mi-am asumat aproape în mod personal să dau OUG 14 / Reacția liderului social-democrat la acuzația că a fost acasă la Klaus Iohannis
16:43 - Femeia cu cele mai mari buze din lume se pregătește de o nouă intervenție estetică. Uite ce rezultate își dorește să obțină
16:20 - Vaslui: Un bătrân și-a ucis soția și fiul, apoi a plecat cu mașina și a făcut accident
16:07 - Persoanele care intră în România de Sărbători, obligate să completeze Formularul de Localizare a Pasagerului
15:48 - Măsurile adoptate în Ședința de Guvern: Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară și carantină pentru nevaccinați