Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, despre accidentul în care o minoră a murit: Polițiștii tineri au impresia că dacă au girofarul pornit, au și prioritate

Diniță, fost șef al Poliției Rutiere, despre accidentul în care o minoră a murit: Polițiștii tineri au impresia că dacă au girofarul pornit, au și prioritate
Foto: Poliția Română / Facebook

Lucian Diniță, unul dintre foștii șefi ai Poliției Rutiere a vorbit despre accidentul de joi din Capitală, în care o minoră a fost rănită și o alta ucisă, de o mașină de Poliție.

Două fetițe au fost lovite de o autospecială de Poliție, mașină care ar fi circulat cu girofarurile aprinse. Acesta a afirmat faptul că majoritatea polițiștilor tineri, așa cum era și cel implicat în accident, au impresia că dacă au semnalele luminoase aprinse, au și prioritate.

Lucian Diniță a comentat pe marginea accidentului tragic din București

Există un aspect pe care eu l-am semnat încă din 2018-2019. Această măsură dispusă la nivel de conducere de Ministerul de Interne ca toate autospecialele de poliţie să meargă cu girofarurile aprinse, ceea ce este contra legii. Eu am spus-o de foarte mult timp.

Am spus-o şi în 2013 şi în 2014. Mi s-a spus la un moment dat că trebuie să fie vizibilă. Aceste girofaruri aprinse, fără semnalul sonor, este un fel de parfum pe mort, cam aşa (…) Marea majoritate a poliţiştilor, mai ales cei tineri de genul celui care a fost implicat în acest eveniment, au impresia că dacă au girofarurile aprinse ei au şi prioritate.

Cel care îl vede ca şofer gândeşte acest aspect dar nu aude şi semnalul sonor şi deja se creează o nebuloasă în capul fiecărui şofer care există în trafic”, a spus fostul șef al Poliției Rutiere, la Antena 3.

Două fetiţe au fost spulberate de o maşină de poliţie, pe o stradă din Capitală

Două fetițe minore au fost implicate într-un grav accident, pe o stradă din Sectorul 1 al Cpitalei. Mașina care le-a lovit a fost o mașină de Poliție, care circula doar cu semnalele luminoase aprinse.

Autospeciala rula cu semnalele luminoase in funcțiune. La fața locului s-au deplasat de urgență echipaje de prim ajutor. Cercetările au fost preluate de Brigada Rutieră în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs accidentul rutier”, se arată într-o informare a Poliţiei.

Două fete au fost lovite de o maşină de poliţie, joi, pe strada Laminorului, din Sectorul 1 al Capitalei. Una dintre ele în vârstă de 13 ani a decedat.

A doua fetiţă de 11 ani a fost dusă la spital şi se pare că este în stare stabilă. Maşina de poliţie aparţine Secţiei 5, iar şoferul a fost testat cu etilotestul şi s-a dovedit că nu consumase alcool.

Urmăriți B1TV.ro și pe