Dinu Mărășoiu (ANM), pe B1 TV: Se întrevede o răcorire în general în țară. Vor fi temperaturi mai agreabile, iar instabilitatea atmosferică se mai dimunează treptat (VIDEO)

Dinu Mărășoiu (ANM), pe B1 TV: Se întrevede o răcorire în general în țară. Vor fi temperaturi mai agreabile, iar instabilitatea atmosferică se mai dimunează treptat (VIDEO)
foto simbol: Pixabay

Dinu Mărășoiu, meteorolog ANM, a explicat că miercuri, joi și poate chiar și vineri „vom asista la niște schimbări” de vreme, în sensul în care la nivelul țării se întrevede o răcorire, urmând ca temperaturile să fie mai agreabile. „Treptat, treptat, instabilitatea atmosferică se mai diminuează”, a mai spus el, luni, în cadrul Știrilor B1 TV prezentate de Aneta Sângeorzan.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Cum va fi vremea în perioada următoare. Ce a spus Dinu Mărășoiu (ANM), pe B1 TV

„Într-adevăr, atenționarea meteorologică Cod galben pentru caniculă se menține și astăzi. Este vorba și de disconfortul termic, acel indice temperatură-umezeală care depășește pragul critic de 80 de unități, și temperaturi ridicate Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei, așa cum se anunțase și ieri. Cu datele de acum, apreciem că, chiar și mâine, mai menținem aceste temperaturi ridicate și disconfort termic în special pe parcursul zilei în sud-estul țării, dar nu s-a terminat perioada cu instabilitate atmosferică accentuată, continuă și astăzi, și mâine. Pentru astăzi, apreciem că în sud-vestul, vestul, centrul, nordul țării, precum și la munte, iar seara și noaptea pe arii restrânse și în restul teritoriului, vom avea înnorări temporare accentuate, averse mai ales cu caracter torențial, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului și care iau aspect de vijelie, de asemenea, căderi de grindină. În astfel de condiții, cu instabilitate accentuată, și cantitățile de apă devin însemnate, local 20-30 l/mp și izolat peste 50, poate chiar 60 l/mp”, spune Dinu Mărășoiu.

În Capitală, unde este Cod galben de caniculă, disconfortul termic accentuat se menține și astăzi, „dar vor mai fi și perioade cu înnorări”.

„În ceea ce privește temperaturile, să dăm, totuși, o imagine la nivelul țării. Vor fi maxime astăzi de la 25 de grade, în nordul Moldovei, până la 36 de grade, izolat în sudul Munteniei și al Olteniei. La București, Bucureștiul fiind în Cod galben de caniculă, se menține și disconfortul termic accentuat, ne așteptăm la o maximă astăzi în jur de 35 de grade, dar vor mai fi și perioade cu înnorări, cum s-a întâmplat acum o oră, fără probleme deosebite, însă pentru ceea ce se întâmplă seara, noaptea este probabil să mai apară și ploi de scurtă durată sau posibil chiar și descărcări electrice. Pentru miercuri, joi, poate și vineri vom asista la niște schimbări, se întrevede o răcorire în general în țară și, sigur, temperaturi mai agreabile. Treptat, treptat, instabilitatea atmosferică se mai diminuează”, a mai spus meteorologul ANM.

Referitor la vremea de pe litoral, el a declarat: „Este o vreme favorabilă celor de acolo, sigur că temperaturile acelea în aer, chiar dacă nu depășesc 30 de grade, dar fiind prezentă apa mării, creează un pic de senzație de disconfort, dar nu e cazul de așa ceva. Nici aspectul cerului nu este îngrijorător, un cer variabil, chiar mai mult senin, deci mult soare și cred eu că mai multe zile de acest fel vor fi în acea parte a țării”.

Ultima oră
14:16 - Surpriză la Pro TV: Cine era Cameleonul de la ”Masked Singer”. Mihaela Rădulescu: ”Toate indiciile duceau la el”
14:07 - Șefa Comisiei Europene vine luni la București pentru a prezenta evaluarea PNRR. Ursula von der Leyen se va întâlni cu președintele Klaus Iohannis și premierul Florin Cîțu
14:05 - Gabriel Oprea, după trecerea în neființă a lui Ion Dobran, simbol al Armatei Române: A fost un model, ca militar și ca om, care și-a trăit viața după principii înalte. Nu va fi uitat
14:04 - 54 de localități au depășit incidența de 6 la mia de locuitori. Aici magazinele se închid la 18:00; cursurile se desfășoară online, este valabilă carantina de noapte
13:46 - Motivul pentru care Eric Clapton a cântat doar pentru vaccinați. Starul era un antivaccinist convins
13:46 - Numărul paturilor ATI pentru pacienții cu COVID a ajuns la peste 1.200. Doar 23 sunt libere în toată țara
13:33 - Nou bilanț COVID: 145 de decese numai în ultima zi / Încă 7.116 de persoane au fost testate pozitiv. 1.116 de pacienți sunt la Terapie Intensivă / 6 județe și Capitala, în scenariul roșu
13:28 - Marcel Ciolacu: Culmea tupeului! Să susţină vaccinarea obligatorie, când ei – guvernanţii, în frunte cu Iohannis încalcă orice restricţii
13:26 - Conferință CCIR -„Finanțarea verde: Cum asigurăm tranziția către o economie durabilă funcțională?”. Despre instrumentele dezvoltate de UE pentru finanțarea tranziției verzi
13:24 - Carla’s Dreams, care e şi jurat la „SuperStar” (Pro TV), a răspuns sincer la întrebarea: „Cine eşti tu, cu adevărat?”