Directorul general al Metrorex și-a dat demisia după ce ministrul Transporturilor i-a reproșat că a ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea Magistralei 5

Directorul general al Metrorex și-a dat demisia după ce ministrul Transporturilor i-a reproșat că a ratat termenul de 30 iunie pentru deschiderea Magistralei 5
Foto: facebook.com/pg/metrorexoficial.ro

Mariana Miclăuș și-a dat demisia din funcția de director general al Metrorex, post pe care îl ocupa din 11 noiembrie 2019, când i-a succedat lui Marin Aldea, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a reproșat nepunerea în funcțiune la 30 iunie a Magistralei 5.

Consiliul de Administrație al Metrorex, întrunit în ședință joi, a numit un nou director general interimar, în persoana lui Gabriel Mocanu, a anunțat Ministerul Transporturilor, printr-un comunicat de presă.

Gabriel Mocanu îndeplinea, până la momentul numirii, funcția de director al Direcției Infrastructură și Sisteme Informatice, cu o experiență de peste 25 de ani în cadrul Metrorex. El a fost și director general al Metrorex, în urmă cu mai bine de 10 ani de zile.

Directorul general al Metrorex demisionează după reproșurile ministrului Transporturilor

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, i-a reproșat directorului general al Metrorex faptul că termenul de 30 iunie pentru punerea în funcțiune a Magistralei 5 de metrou nu a fost respectat și a sugerat că Mariana Miclăuș ar trebui să își prezinte demisia.

„Așa cum am spus, de la începutul mandatului de ministru, un proiect extrem de important și o prioritate de infrastructură este Magistrala de metrou M5 Râul Doamnei – Eroilor. Încă de la numirea doamnei Miclăuș în funcția de director general interimar i-am spus că semnătura pusă pe un document care nu poate fi validat în teren înseamnă semnătura pusă pe actul de demisie. După nenumăratele discuții tehnice cu toți factorii implicați, de la beneficiar, antreprenor, subcontractori sau furnizori, am atras atenția asupra termenului de finalizare și darea în circulație cu călători, iar cei care vor greși trebuie să plătească”, declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

„După ce toți cei implicați m-au asigurat că termenul de finalizare a acestei magistrale va fi 30 iunie 2020, termen asumat în mod neforțat, i-am transmis doamnei director Miclăuș că, din acel moment, va sta cu mandatul pe masă. Este bine că doamna Miclăuș a înțeles că atunci când ești într-o funcție de răspundere pe lângă realizările profesionale, trebuie să îți asumi și eșecurile. Vreau să dau totodată un mesaj către toți cei care nu își fac treaba și cred că încă mai pot promite termene, pe care nu le îndeplinesc, că această vreme a trecut. Toți trebuie să înțeleagă că sunt puși în funcții să presteze un serviciu public în interesul românilor”, a mai spus ministrul Bode.

Deschiderea metroului din Drumul Taberei, planificată pentru 30 iunie, a fost amânată

Metroul din Drumul Taberei nu s-amai deschisîn 30 iunie – cumanunța ministrul Transporturilor-pentru că Metrorex s-a confruntato criză a forței de muncă. Pentru finalizarea lucrărilor, susțin oficialii din sector, ar mai fi nevoie de aproape 1.000 de muncitori, astfel cănoul termen este sfârșitul anului 2020, spune Ion Rădoi, liderul Sindicatului Liber din Metrou (USLM).

Ultima oră
20:14 - Premierul Republicii Moldova: „Reforma justiției, o prioritate absolută pentru țara noastră”
19:55 - Ursula von der Leyen a refuzat să dea mâna cu Cristian Ghinea: „Îmi pare rău!” (VIDEO)
19:54 - CNCAV: Aproape 18.000 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore
19:24 - Scandalul momentului în online-ul românesc. Autorul postării controversate spune că a glumit: „Femeile disponibile pentru sex să poarte un cerculeț la rever. Două cerculețe pentru sex în grup”
19:08 - Explozie a cazurilor de COVID în București. Vlad Voiculescu, după ce avertizase că lipsesc 4.000 de teste pozitive din ultimele zile: „Minunea de după congresul PNL! – 653 cazuri duminică, 2.559 luni”
19:03 - Ursula von der Leyen, despre explozia prețului la gaze: „Ceea ce vedem este un fenomen global, nu doar unul existent în Europa”
18:51 - Iohannis, nemulțumit de cifrele campaniei de vaccinare. Mesaj tăios în prezența Ursulei von der Leyen: „Dacă ne-am fi vaccinat, nu am mai fi avut restricții”
18:44 - Ursula von der Leyen anunță că România a primit undă verde din partea Comisiei privind PNRR: „Nu e finalul călătoriei. Trebuie să implementăm aceste proiecte”
18:28 - Florin Cîțu, despre PNRR: Sunt incluse 107 investiții și 64 de reforme. Până la sfârșitul anului vom primi prefinanțarea de 3,8 miliarde de euro (VIDEO)
18:25 - Klaus Iohannis, în cadrul vizitei Ursulei von der Leyen, după aprobarea PNRR: „Avem o responsabilitate uriașă, pentru a ne asigura că fondurile europene vor schimba fața României”