Directorul și adjunctul Penitenciarului Rahova, demiși din funcții, după ce un deținut periculos al închisorii a evadat de la Spitalul „Bagdasar Arseni”

Directorul și adjunctul Penitenciarului Rahova, demiși din funcții, după ce un deținut periculos al închisorii a evadat de la Spitalul „Bagdasar Arseni”
Un deținut al Penitenciarului Rahova a fugit din Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, acolo unde era internat. A fost prins după câteva ore. Sursă foto: Antena 3

Conducerea Penitenciarului Rahova va fi destituită după ce, miercuri, un deținut deosebit de periculos a reușit să evadeze din Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, unde era internat. Alți angajați ai închisorii vor fi cercetați disciplinar.

Demiteri după ce un deținut de la Rahova a evadat

Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP) a luat decizia de a înainta către ministrul Justiției propunerea de destituire a directorului și directorului adjuct al Penitenciarului Rahova.

De asemenea, agenţii care trebuiau să asigure paza la spital și șeful lor de tură vor fi cercetaţi disciplinar, urmând a fi luate măsuri complementare de natură administrativă și profesională, informează Antena 3.

Un deținut periculos a evadat, deși era sub escortă

Amintim că Adrian Constantin Dincă, bărbat condamnat la 23 de ani şi 10 luni de închisoare pentru 11 tâlhării și încarcerat la Rahova, a reușit să evadeze, deși era sub escordă, de la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală, acolo unde era internat pentru investigații medicale.

Dincă a plecat îmbărcat în haine de medic, profitând de faptul că toaleta avea ieșire și în alt salon.

El s-a plimbat nestingherit prin oraș, a mers cu metroul şi cu tramvaiul şi a ajuns în zona Pieței Matache, unde a și fost prins.

Deținutul a coborât 9 etaje într-un minut

„Din concluzia trasă din analiza înregistrărilor puse la dispoziție de spital reiese că deținutul a coborât cele 9 etaje în mai puțin de un minut. Cei de la direcția siguranță din ANP ne-au spus acest lucru. Avea o stare fizică bună, tânăr, sănătos, puternic.

Evadările se produc cu foarte mare rapiditate, se întâmplă foarte repede, se gândesc bine-bine și când o fac, o fac ca un arc. Un alt exemplu este al unora care au sărit un gard înalt cu sârmă ghimpată în câteva secunde. Probabil de la adrenalină”, a declarat Ștefan Teoroc, presedintele Sindicatului Național al Lucrătorilor din Penitenciare (SNLP), pentru G4Media.

Urmăriți B1TV.ro și pe