DNA cere arestarea judecătorului Neculae Toader, acuzat de luare de mită în dosarul retrocedărilor ilegale

DNA cere arestarea judecătorului Neculae Toader, acuzat de luare de mită în dosarul retrocedărilor ilegale

DNA cere arestarea preventivă a fostului președinte al Judecătoriei Pătârlagele, județul Buzău, judecătorul Neculae Toader, acuzat de luare de mită și abuz în serviciu în dosarul retrocedării a peste 5.000 de hectare de pădure, în care a fost reținut şi fostul prefect de Buzău Paul Beganu, relatează Mediafax.

Procurorii DNA Ploiești care instrumentează dosarul în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu, un angajat al Direcției Silvice și un judecător sunt suspectați că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure cer arestarea preventivă a fostului președinte al Judecătoriei Pătârlagele, din județul Buzău, judecătorul Neculae Toader, acuzat în acest dosar de luare de mită și abuz în serviciu, a declarat Lucian Onea, procurorul şef al DNA Ploieşti.

Miercuri, procurorii obținuseră de la Consiliul Superior al Magistraturii încuviințarea pentru propunerea de arestare în cazul magistratului, iar joi procurorul de caz a decis să solicite Curții de Apel Ploiești arestarea preventivă a magistratului, acesta fiind suspectat că a primit 250.000 de euro mită pentru a pronunța o soluție favorabilă în dosarul retrocedării către un bărbat care a cumpărat drepturile litigioase de la moștenitorii legali.

Procesul de retrocedare, judecat la Judecătoria Pătârlagele, a durat trei luni și fost soluționat favorabil la al treilea termen.

Joi seară, judecătorul Neculae Toader se află la Curtea de Apel Ploiești, care va judeca cererea de arestare preventivă.

Până la ora transmiterii acestei știri, procesul nu a început.

Ultima oră
22:26 - Valeriu Gheorghiță: Vorbim de un val 4 în majoritatea țărilor europene. Sunt analizate pe de o parte măsuri de motivare pentru vaccinare, iar pe de altă parte e luat în calcul un pachet de restricții (VIDEO)
22:12 - Valeriu Gheorghiță: „Este o prioritate să creștem numărul persoanelor vaccinate cu prima schemă”
22:00 - Florin Cîțu, despre declația lui Ludovic Orban privind neatingerea țintei de vaccinare: M-a mâhnit
21:54 - Florin Cîțu: În coaliție și eu, și Ludovic Orban susținem interesele PNL. Orice competiție e frumoasă – în economie reduce prețurile și crește oferta, în politică scoate cel mai bun lider la suprafață
21:38 - Premierul Florin Cîțu, despre introducerea restricțiilor pentru persoanele nevaccinate: „Trebuie să ne consultăm cu specialiștii. Nu vom închide piețele, nu vreau să închidem mall-urile”
21:28 - Florin Cîțu: Acest val 4 nu ar trebui să se întâmple, trebuie doar să ne vaccinăm, dar în același timp să fim pregătiți. Avem un vaccin care poate opri această pandemie
21:14 - UNICEF, semnal de alarmă cu privire la închiderea școlilor în pandemie: Efectele negative pe termen scurt sau lung nu justifică această abordare
20:58 - Explozie la un complex chimic din Germania: O persoană a murit și peste 30 au fost rănite. Localnicii, sfătuiți să evite mâncarea din grădină și să se ferească de eventuale particule de funingine
20:53 - Dan Barna: Relaţia de lucru în coaliţie este funcţională. Lucrurile nu sunt roz, dar nici negre
20:10 - CSM anunţă declanşarea concursurilor de admitere în INM şi magistratură