DNA: Directorul general al CET Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu

DNA: Directorul general al CET Bacău, trimis în judecată pentru abuz în serviciu
Foto: desteptarea.ro

Procurorii anticorupție l-au trimis în judecată, luni, pe Neculai Olaru, director general al SC CET SA Bacău, pentru abuz în serviciu.

În același dosar au mai fost deferiți justiției Marius Stănilă, director comercial al CET SA Bacău la data faptei, pentru instigare la abuz în serviciu, și Ioan Hanu, consilier juridic în cadrul societății, pentru complicitate la abuz în serviciu.

„În 7 ianuarie 2013, în calitate de director general, Neculai Olaru, ajutat de Ioan Hanu, a încheiat un contract de asistență juridică, prin care SC CET SĂ Bacău a suportat onorariul, în valoare de 22.000 lei, al unui apărător ales pentru Marius Stănilă, într-un dosar penal, aflat pe rolul Judecătoriei Bacău. În acel dosar, la 30 octombrie 2012, procurorii DNA Bacău au dispus trimiterea în judecată a lui Marius Stănilă, în sarcina acestuia reținându-se infracțiunile de șantaj și abuz în serviciu prin îngrădirea unor drepturi. Prin încheierea acestui contract, Marius Stănilă a obținut un avantaj patrimonial în cuantum de 22.000 lei, reprezentând onorariul apărătorului ales, ce a fost plătit de SC CET SĂ Bacău, sumă ce reprezintă și prejudiciul cauzat acestei firme”, se arată în comunicatul DNA, citat de Agerpres.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.