DNA: Oamenii primarului Sorin Oprescu, conturi speciale pentru șpagă (VIDEO)

DNA: Oamenii primarului Sorin Oprescu, conturi speciale pentru șpagă (VIDEO)

Oamenii primarului Sorin Oprescu aveau deschise conturi speciale pentru șpagă, potrivit referatului DNA citat de B1 TV.

De asemenea, arată anchetatorii, șoferul primarului era cel care avea grijă de șpaga primită. Sorin Oprescu era filat de 5 luni de procurori.

Cristian Stanca, zis Grenadă, fostul șofer al lui Sorin Oprescu, insista într-o discuție cu un denunțător să fie urgentată plata mitei către primarul general al Capitalei, pe care îl numea Barosanu’, se mai arată în referatul DNA.

„Barosanu’ așteaptă, că a băgat banii… Stau banii acolo și ce să-i zici? Sunt acolo. Acuma… (neinteligibil)… n-ai ce să le mai zici! Ăsta… îți dai seama, s-a dus, a vorbit… Pe ăla… îl interesează pe ăla că e întâi, că e (expresie obscenă)! Știi ce zic!”, i-a spus Stanca interlocutorului, potrivit stenogramei discuției interceptate pe 27 iulie.

În  perioada  2013-2015 un grup bine organizat a înființat în administrația locală din Municipiul București un  sistem prin care operatorii economici care doreau să primească contracte  din  partea instituțiilor publice conduse de Popa Bogdan Cornel trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat din execuția acelui contract, cu titlul de mită, unor factori de  decizie din cadrul aparatului Primarului Muncipiului București (Directorul economic), cu titlul de mită, astfel:

– Executantul păstra pentru sine între 30% şi 33% din profitul brut;

– diferenţa de profit reprezenta mită și/sau preț al influenței, după caz, având trei destinaţii:

– 10%   din   valoarea   contractului,   pentru   OPRESCU   SORIN MIRCEA, ca Primar al Municipiului București (Primarul);

– 5% din valoarea contractului, pentru Constantinescu Mircea.- Octavian,  Director  economic în cadrul aparatului Primarului Municipiului București (Directorul economic)

Restul  era  mită  pentru  Popa  Bogdan Cornel,  director  la Centrul Cultural Palatele Brâncovenești de la Porțile Bucureștiului (C.C.P.B.P.B.) în perioada 2013-ianuarie 2014 și la Administrația Cimitirelor și Crematoriilor Umane (A.C.C.U.) în perioada ianuarie 2014-prezent.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a fost reţinut de procurorii DNA sâmbătă noapte, iar duminică noapte, cu puţin înainte de miezul nopţii, magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele edilului, care a fost dus în arestul Poliţiei Capitalei. Decizia nu este definitivă şi a fost contestată de Sorin Oprescu la Curtea de Apel Bucureşti.

DNA: Oamenii primarului Sorin Oprescu, conturi speciale pentru șpagă