Dobrițoiu, la sediul DNA: Procurorii îi prezintă materialul de urmărire penală în dosarul ”Case pentru generali”

Dobrițoiu, la sediul DNA: Procurorii îi prezintă materialul de urmărire penală în dosarul ”Case pentru generali”

Fostul ministru al Apărării, Corneliu Dobrițoiu, s-a prezentat, marți dimineață, la sediul DNA, pentru ca procurorii să îi prezinte materialul de urmărire penală în dosarul ”Case pentru generali”, în care este acuzat de abuz în serviciu.

În 16 aprilie, DNA informa că procurorii au început urmărirea penală faţă de generalul maior în rezervă Corneliu Dobriţoiu, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de abuz în serviciu contra intereselor publice dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, sub forma participaţiei improprii.

Dobrițoiu este suspectat că ar avea legătură cu gruparea de generali care ar fi beneficiat de prețuri subvenționate la achiziția unor imobile.

În acest dosar, opt generali în rezervă sunt acuzați că ar fi achiziționat mai multe case la prețuri subvenționate, iar apoi le-au vândut la prețul pieței.

Astfel, generalii au obținut profituri importante după vânzarea imobilelor la prețul pieței, aceștia achiziționând apoi vile impresionante.

Valoarea prejudiciului în dauna Ministerului Apărării Naţionale se estimează la suma de 1,2 milioane lei.

Ultima oră