Doliu în lumea presei: Jurnalista Simona Catrina-Roman a încetat din viață după o grea suferință din cauza cancerului

Doliu în lumea presei: Jurnalista Simona Catrina-Roman a încetat din viață după o grea suferință din cauza cancerului
Foto: Revista Tango

Simona Catrina-Roman, jurnalistă cunoscută pentru perioada petrecută la publicații precum Revista Tango sau Libertatea, a murit în noaptea de miercuri spre joi după o lungă suferință din cauza cancerului mamar cu care a fost depistat în mai 2016.

Anunțul decesului a fost făcut de soțul acesteia, Doru Roman, pe pagina personală de Facebook.

"Nu știu cum să vă spun asta. Nici nu v-aș fi spus dacă îngerul pe care l-am avut lângă mine nu ar fi fost Simona cea atât de iubită de toată lumea care a zâmbit măcar o dată la articolele ei poznașe. Dacă ar fi putut să anunțe chiar ea, ar fi făcut-o, cu siguranță, în stilu-i propriu, prin care să ne smulgă un ultim zâmbet în loc să o plângem.

23 martie 2017, ora 00.50. Ziua și ora la care zâmbetul a înghețat pentru noi. Ziua și ora la care Simona Catrina-Roman a plecat dintre noi.

Citiți în continuare comoara pe care ne-a lăsat-o și, dacă nu vă e prea greu, trimiteți o rugăciune pentru ea. Voi reveni să anunț data înmormântării și sper că veți înțelege tăcerea mea la mesajele pe care mi le trimiteți. Să nu vă supărați dacă nu vă voi răspunde”, a fost anunțul făcut de Doru Roman.

După aflarea diagnosticului, jurnalista a avut un mesaj emoționat în care promitea că se va bate până la capăt cu boala.

"Numai de-a naibii am să trăiesc, am să înot prin Iad şi am să ies la suprafaţă, am să mă trezesc din orice comă, am să îndur orice. Am să arăt că Dumnezeu e mai puternic decât o satană deplorabilă, care, fiindcă se simte o legumă, atacă murdar. Tipic“, scria atunci Simona Catrina-Roman în Revista Tango.