Dosar penal și amenzi de peste 50.000 de lei la o petrecere de fițe din Capitală: Poliția a intervenit la onomastica fiului lui Joshua Castellano, patronul Bamboo (VIDEO)

Dosar penal și amenzi de peste 50.000 de lei la o petrecere de fițe din Capitală: Poliția a intervenit la onomastica fiului lui Joshua Castellano, patronul Bamboo (VIDEO)

Petrecerile se țin lant în pandemie. În noaptea de luni spre marți, polițiștii au descins într-un local din București, acolo unde a fost organizată, spun surse judiciare, onomastica fiului lui Joshua Castellano, patronul Bamboo, chiar dacă evenimentele private sunt strict interziseîn această perioadă. Poliția a dat amenzi, iar administratorul localului s-a ales cu dosar penal.

Petrecere oprită de polițiști într-un local din Capitală. Surse: 19 persoane sărbătoreau onomasticafiului lui Joshua Castellano

Într-o intervenție telefonică în cadrul Știrilor B1 TV, purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, Ciprian Romanescu, a declarat că intervenția polițiștilor a avut loc în urma unui apel la 112.

”Polițiști ai Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au depistat, în urma unei sesizări prin 112, la o adresă din Sectorul 2, unde funcționează un salon de evenimente, un bărbat care își organiza ziua onomastică, la care participau aproximativ 19 persoane. Față de participanții la eveniment a fost luată măsura snacționării contravenționale cu amenzi în valoare totală de 52.000 de lei, iar pe numele organizatorului evenimentului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicire a combaterii bolilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Întrebat dacă, în ultima perioadă au mai fost aplicate astfel de amenzi în cazuri în care polițiștii s-au autosesizat, Ciprian Romanescu a explicat: ”Da, noi acționăm și în baza informațiilor proprii, dar de cele mai multe ori suntem sesizați prin apel la 112 de către persoane care sunt deranjate de zgomotul produs de aceste petreceri”.

Reprezentantul Poliției Capitalei a mai precizat că pentru zădărnicirea combaterii bolilor, pedeapsa este de la un an la 5 ani de închisoare.

Emisia video va porni imediat. Daca aveti un ad blocker activ va rugam dezactivati-l.

Evenimentele private au fost interzise pentru a se limita răspândirea noului coronavirus

În această perioadă, evenimentele private precum nunţile, botezurile, aniversările, mesele festive în spaţii deschise, precum şi în spaţii închisesunt interzise, ca măsură de limitare a răspândirii nouluicoronavirus.

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. (…) Cele mai multe persoane s-au infectat de la evenimentele private. De asta CNSU propune Guvernului pe o perioadă de 30 de zile, prelungirea stării de alertă, să nu se permită organizarea de evenimente private.

Din controalele efectuate și raportările MAI a rezultat clar că noi am permis organizarea de evenimente cu 50 de persoane maxim în spațiu închis și 100 în spațiu deschis, dar nu s-au respectat aceste reguli. Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant.

Ca să nu mai spun de încălcarea normelor de protecție a sănătății… Asta s-a văzut”, spunea premierul Ludovic Orban, la jumătatea lunii octombrie, atunci când a fost impusă restricția.