Dosarul Loteria II, în care este judecată și Camelia Voiculescu, se reia de la zero

Dosarul Loteria II, în care este judecată și Camelia Voiculescu, se reia de la zero

Răsturnare de situație în dosarul Loteria II. Judecarea dosarului se va relua de la zero, după ce noul judecător titular pe acest caz a făcut o solicitare în acest sens, cerere care a fost aprobată de DNA, informează B1 TV. Schimbarea vine în contextul în care dosarul ajunsese pe ultima sută de metri și se apropia de o condamnare în primă instanță a inculpaților.

Decizia a fost luată după ce la ultimele cinci termene a fost alt judecător care nu a luat o decizie. Astfel, se va relua cercetarea penală, vor fi reaudiați martorii și inculpații.

În dosarul Loteria II, procurorii anticorupţie i-au trimis în judecată, în 29 decembrie 2008, pe George Copos, Camelia Voiculescu şi Sorin Pantiş, alături de alte zece persoane, pentru manipularea pieţei de capital.

Copos este acuzat, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC „Ana Electronic” SA Bucureşti şi de acţionar majoritar al SC „Ana Grup” SA Bucureşti, de spălare de bani, fals în înscrisuri sub semnătură privată, instigare la participaţie improprie la fals intelectual. Iar acuzaţiile nu se opresc aici. Fostul finanţator al Rapidului, spun anchetatorii, s-a folosit de informaţii privilegiate pentru a obţine anumite foloase financiare şi a manipulat piaţa de capital.

Şi Camelia Voiculescu, fiica cea mare a preşedintelui fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, este acuzată de folosirea unor informaţii privilegiate pentru dobândirea pe cont propriu sau pe contul unei terţe persoane, direct ori indirect, de instrumente financiare. În plus, fiica lui Dan Voiculescu ar fi manipulat şi ea piaţa de capital.

Aceleaşi acuzaţii i se aduc şi fostul ministru al Comunicaţiilor Sorin Pantiş, în calitate de reprezentant al societăţii Grivco SA Bucureşti.

Potrivit procurorilor, Gheorghe Copos ar fi împrumutat 2.350.000 de lei de la Grivco, grup de firme controlat de Dan Voiculescu, şi apoi ar fi finanţat achiziţia de către această societate a unui pachet de acţiuni la Ana Imep, care ulterior au fost cesionate pentru o sumă mai mare, 2.480.000 de lei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
Ultima oră
10:04 - Billie Eilish: A fost dureros să mă maturizez în văzul publicului
10:02 - Preoți falși pe rețelele de socializare: erau contactați de persoane vătămate cărora le promiteau că pot rezolva orice problemă în schimbul unei sume de bani. Prejudiciul se ridică la 80.000 de lei
09:59 - Motivul pentru care Simona Halep a ales să plece din țară înaintea procesului de dopaj: „Vrea să îngroape trecutul”
09:53 - ANPC amână detalierea informațiilor din meniurile restaurantelor până în martie 2023. Horia Constantinescu: Am hotărât să amânăm până după ce va fi implementată noua cotă TVA (VIDEO)
09:45 - La ce metodă inedită a apelat Neymar pentru a evita o nouă accidentare. Ce le-a promis jucătorilor sud-coreeni
09:38 - Momentul în care un blindat rusesc sare în aer în urma declanșării unei mine antitanc: imaginile apărute în mediul online sunt filmate chiar de vehiculul din spate
09:36 - Cruzime fără limite: Un deputat rus propune trimiterea câinilor fără stăpân ca atacatori sinucigași în Ucraina
09:32 - Vernisajul expoziției de pictură și desen „Orice drum e un ocoliș” de la Galeria Română are loc marți, ora 19
09:28 - Spitalele de copii din România, pline din cauza virozelor. Medic: „Nu a mai fost niciodată un asemenea val de complicații”
09:12 - Brazilienii, făcuți praf de un fost mare fotbalist pentru dansul de la Cupa Mondială: „Nu-mi vine să cred la ce asist. Parcă m-aș uita la «Dansez pentru tine»”