Două adolescente au fost racolate și obligate să se prostitueze în Constanța. Ce metodă folosea bărbatul

Două adolescente au fost racolate și obligate să se prostitueze în Constanța. Ce metodă folosea bărbatul
Un hoț din Iași a avut ghinion: un polițist aflat în timpul liber l-a surprins în timp ce a smuls telefonul din mâna unei femei. Bărbatul se află în arest preventiv. Sursa foto: Eric Beracassat/ABACAPRESS.COM

Două adolescente în vârstă de 16, respectiv 18 ani, au fost racolate de pentru a se prostitua prin metoda ”Loverboy”.

Minoră racolată să se prostitueze în numele iubirii

Un bărbat și o femeie, ambii în vârstă de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore în urma unei acțiuni desfășurate într-un dosar penal care vizează săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

Totul ar fi început cu promisiunea unui mari iubiri, făcută de bărbatul, de 34 de ani, în fața minorei de doar 16 ani. Acesta se pare ca i-ar mărturisit fetei sentimentele sale ”sincere” și i-ar fi promis o relație dacă îl însoțește la Constanța, profitând de vulnerabilitatea și naivitatea tinerei. În speranța unei povești de dragoste, minora ar fi acceptat să își urmeze iubitul, fără să știe însă ce o așteaptă. Odată ajunsă în Mamaia, aceasta ar fi fost adăpostită, cu ajutorul unei femei, urmând să fie prada traficului de carne vie.

„Din cercetări a reieşit că un bărbat, de 34 de ani, ar fi recrutat o minoră, de 16 ani, din judeţul Tulcea, iar prin promisiunea mincinoasă a unei relaţii de iubire şi specularea stării de vulnerabilitate a tinerei, ar fi transportat-o pe aceasta până în judeţul Constanţa (staţiunea Mamaia), unde ar fi adăpostit-o, cu ajutorul unei femei de 34 de ani, în scopul exploatării sexuale prin obligarea la prostituţie.”, conform IPJ Constanța citat de News.ro.

O altă tânără a fost păcălită

Însă, adolescenta de 16 ani nu a fost singura care a căzut în plasa bărbatului. Conform anchetatorilor o altă fată, în vârstă de 18 ani, ar fi fost păcălită și dusă la Constanța în aceeași locație. Nu doar locația a fost aceeași, ci și metoda de racolare. La fel ca în cazul minorei, bărbatul a vândut false iluzii de iubire pentru a trăi din banii făcuți de pe urma ei.

Poliţiştii au precizat că bărbatul „s-ar fi ocupat de găsirea locaţiei destinate desfăşurării activităţii de prostituţie, de aprovizionarea cu cele necesare tinerelor, de paza şi protecţia acestora pe perioada desfăşurării activităţii de prostituţie, precum şi transportarea celor două la locaţiile indicate de către clienţi”.

Cele două tinere au fost audiate şi apoi predate Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa pentru a fi instituţionalizate. În consecință, atât bărbatul cât și femeia au fost reţinuţi pentru 24 de ore şi vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Urmăriți B1TV.ro și pe