Două cutremure cu magnitudini de peste 3 pe Richter, în zona Vrancea, la interval de câteva ore

Două cutremure cu magnitudini de peste 3 pe Richter, în zona Vrancea, la interval de câteva ore
Foto: ziarulring.ro

Două cutremure uşoare cu magnitudini de peste 3 pe scara Richter s-au produs în zona Vrancea, la interval de câteva ore.

Primul seism a avut o magnitudine de 3,1 pe scara Richter şi s-a înregistrat marţi noapte, la ora locală 23:19.

Potrivit centrului Euro-Mediteranean de seismologie, localităţile apropiate de epicentru au fost  Lopătari (2km), Mânzălești (9km), Gura Teghii (12km), Nereju (13km), Scorțoasa (23km). Acesta s-a produs la o adâncime de 115 km.

Un alt cutremur a avut loc miercuri dimineaţă, la ora locală 10:59. Acesta a avut o magnitudine de 3,4 pe scara Richter şi s-a produs la o adâncime de 116 km. Epicentrul a fost localizat la 127 km de Bucureşti, şi 9 km de Gura Teghii.

Duminică, în aceeași zonă, au avut loc patru cutremure în decurs de 24 de ore, magnitudinile lor fiind cuprinse între 2,6 şi 3,4 pe scara Richter.

Ultima oră
21:19 - După Israel și Marea Britanie, și SUA acuză Iranul pentru atacul soldat cu moartea unui român și a unui britanic. Antony Blinken: Nu există nicio justificare pentru acest atac
20:56 - Sute de persoane au protestat la Berlin împotriva restricțiilor. Poliția germană spune că a fost „agresată și atacată”, ceea ce „a condus la utilizarea lacrimogenelor, a bastoanelor și a violenței fizice” (VIDEO)
20:27 - Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic. De ce este importantă mâncarea și cât de des ar trebui să mergem la dentist (VIDEO)
20:04 - Operatorii feroviari privați resping acuzațiile lansate de ministrul Cătălin Drulă: „Să nu ne mai chemați la astfel de întâlniri folosite numai pentru a vă crea o imagine în fața presei”
19:34 - Marea Britanie acuză Iranul pentru atacul asupra petrolierului din strâmtoarea Hurmuz, incident soldat cu moartea a doi navigatori, un român și un britanic
19:06 - Doar 7.330 de persoane vaccinate în ultimele 24 de ore. Peste 4,85 milioane de persoane vaccinate cu schemă completă de la debutul campaniei
18:45 - Elisabeta Lipă, despre premiile sportivilor medaliați: La noi, statul suportă grosul, dar afară au sponsori care le asigură un trai decent toată viața dacă reușesc să cucerească titlul olimpic (VIDEO)
18:26 - Elisabeta Lipă, pe B1 TV: Nu există niciun plan de investiții, fiecare ne descurcăm cum putem. Avem copii talentați, dar ei trebuie descoperiți, finanțați și îndrumați către sportul de înaltă performanță (VIDEO)
17:50 - Pfizer și Moderna au majorat prețurile la vaccinurile furnizate către UE. Cât costă o doză și cât ar urma să încaseze producătorii de seruri anti-COVID-19 în 2022, conform estimărilor de moment
17:18 - Siegfried Mureșan, la Vrancea: E foarte important ca în următorii patru ani România să fie condusă conform voinței PNL