Două femei care transportau 109 de animale vii în bagaje au fost arestate în aeroportul din Bangkok

Două femei care transportau 109 de animale vii în bagaje au fost arestate în aeroportul din Bangkok
În cele două bagaje se aflau și doi armadillo, sursă foto: captură YT

Două femei au fost arestate pe aeroportul Suvarnabhumi din Bangkok și acuzate de contrabandă după ce 109 animale vii au fost găsite în bagajele lor, spun oficialii thailandezi, citați de CNN.

În cele două bagaje se aflau porci spinoși albi, armadillo, broaște țestoase, șopârle și șerpi

Departamentul de Parcuri Naționale, Faună Sălbatică și Conservarea Plantelor din Thailanda a declarat luni că animalele sălbatice au fost descoperite în două valize în urma unei inspecții cu raze X.

Oficialii chemați la fața locului au descoperit în cele două bagaje doi porci spinoși albi, doi armadillo, 35 de broaște țestoase, 50 de șopârle și 20 de șerpi.

Autoritățile thailandeze au declarat că valizele aparțineau la două femei din India: Nithya Raja, în vârstă de 38 de ani, și Zakia Sulthana Ebrahim, în vârstă de 24 de ani, care urmau să se îmbarce la bordul unui zbor către orașul indian Chennai.

Femeile au fost acuzate de încălcarea Legii privind conservarea și protecția vieții sălbatice din 2019, a Legii privind bolile animalelor din 2015 și a Legii vamale din 2017.

Orașul Chennai are deja o tradiție cu traficul de animale exotice

Traficul de animale prin aeroporturi este de mult timp o problemă în regiune. În 2019, un bărbat care a sosit în Chennai, India, din Bangkok, ar fi fost reținut la aeroport după ce ofițerii vamali au găsit în bagajul său un pui de leopard în vârstă de o lună.

Un raport din martie 2022 al TRAFFIC, o agenție de monitorizare a comerțului cu animale sălbatice, a declarat că peste 70.000 de animale sălbatice indigene și exotice – inclusiv părți ale corpului sau derivate ale acestora – au fost descoperite în 140 de confiscări, pe 18 aeroporturi indiene, între 2011 și 2020.

Urmăriți B1TV.ro și pe