Două persoane căutate de Interpol, arestate în Bulgaria, la graniţa cu România

Două persoane căutate de Interpol, arestate în Bulgaria, la graniţa cu România
Foto: ziarelive.ro

Un cetățean turc şi un cecen căutaţi de Interpol au fost arestaţi vineri la granița bulgaro-română, potrivit unui anunț făcut de parchetul regional din Ruse, informează Mediafax.

Cecenul Mohmad Gadamuri, în vârstă de 47 de ani, este căutat pentru vânzare ilegală de arme şi muniţie şi pentru posesie de substanţe toxice. Totodată, acesta este căutat şi pentru apartenenţa la un grup criminal care a pregătit un atentat terorist la Inguşeţia în 2003.

Gadamuri care a intrat în Bulgaria alături de cei cinci copii ai săi, declarând că venise în vacanţă. El a prezentat acte de identitate de refugiat eliberate în Germania.

Turcul Erkan Polater, în vârstă de 29 de ani, acuzat în Turcia de apartenenţa la un grup terorist, a venit şi el cu familia la principalul punct de frontieră bulgaro-român de la Ruse-Giurgiu. Acesta avea acte de identitate de refugiat eliberate în Olanda.

Cei doi bărbaţi, care nu au nicio legătură între ei, au fost arestaţi pentru 40 de zile, urmând să fie extrădați.

Autorităţile bulgare au sporit controlul la frontiere după atentatul anti-israelian de la aeroportul din Burgas (est) la 18 iulie, care s-a soldat cu şase morţi şi aproximativ 30 de răniţi.