Dragoș Bucur la "Viața e frumoasă": Dacă nu faci succes pentru tine, atunci degeaba îl faci

Dragoș Bucur la "Viața e frumoasă": Dacă nu faci succes pentru tine, atunci degeaba îl faci
Foto: B1 TV

Invitatul lui Mihai Jurca din ediţia de vineri a emisiunii „B1, viața e frumoasă!” a fost actorul român Dragoș Bucur, care a vorbit despre cel mai nou film al său „The Way Back”, în care joacă nume celebre, precum Colin Farell, Ed Harris și Gustaf Skarsgard.

Timp de jumătate de oră Dragoș Bucur a discutat despre experiența sa din timpul filmărilor și despre proiectele viitoare.

Întrebat cum a reușit să joace în filmul regizat de Peter Weir, Dragoș Bucur a mărturisit că a auzit de această oportunitate de la o prietenă care l-a recomandat.

„Am avut noroc (…) Am avut o agenție de casting care mi-a trimis un mail în care eram anunțat că se caută actori est europeni. Am trimis un mail, m-au chemat la probe și m-au acceptat.”

Vorbind despre filmări, Bucur a declarat că oamenii cu care a lucrat au fost adevărați profesioniști, iar experiența pe care a acumulat-o a fost „extraordinară”. De exemplu, Greg Funk a câștigat Premiul Emmy pentru cel mai bun machiaj, serialele „The X-Files” și „Babylon 5”, iar Yolanda Toussieng, a câștigat Premiul Oscar pentru cel mai bun machiaj – „Ed Wood”, regia Tim Burton.

„Prezența mea într-un film de nivelul acesta mi-a deschis niște porți, asta contează pentru mine, atât în carieră, cât și personal”, a mărturisit actorul.

De asemenea, Dragoș Bucur a spus că dacă vrei să faci succes nu trebuie să faci pentru „popor sau pentru buzunarul tău, ci pentru tine. Dacă nu faci pentru tine, atunci degeaba îl faci”.

„The Way Back” este cel mai recent film regizat de Peter Weir, câștigătorul Premiului BAFTA pentru filmele „The Truman Show” și „Master and Commander: The Far Side of the World”. Filmul dezbate povestea unui ofițer polonez de cavalerie, capturat de Armata Roșie, care reușește să evadeze din Gulagul siberian în 1941. Pelicula este inspirată din romanul „The Long Walk: The True Story of a Trek to Freedom”, al autorului polonez Slawomir Rawicz.

Drama are în centrul acțiunii un grup de prizioneri de diverse naționalități dintr-un gulag siberian, care reușsesc să evadeze și să își croiască drum spre India.

Actorul român a mai anunțat că unul din proiectele sale viitoare este miniseria numită Titanic. „O producție englezească, cu patru episoade care repovestesc scufundarea Titanicului. Este o viziune interesantă”, a conchis Dragoș Bucur.

Dragoș Bucur vorbește despre filmul „The Way Back”

Tags: