Drumuri blocate, case inundate și comune izolate în mai multe județe, în urma ploilor torențiale

Drumuri blocate, case inundate și comune izolate în mai multe județe, în urma ploilor torențiale

Ploile au făcut ravagii în mai multe zone din ţară. Mai multe case şi drumuri au fost inundate şi mai mulţi oameni au fost evacuaţi. În încercarea de a diminua efectele dezastrului, Inspectoratele pentru Situaţii de Urgenţă au desfăşurat forţe importante în localităţile afectate.

Locuitorii din comuna gorjeană Țânțâreni au fost luați prin suprindere de ploaia torențială. În mai puțin de jumătate de oră au fost inundate 7 gospodării, dar și zeci de hectare de teren agricol.

La Drobeta Turnu Severin a plouat cu găleata mai bine de o oră. Peste 10 gospodării și centre comerciale au fost inundate.

În Vrancea, aproape 4.000 de oameni din Spulber și Nereju au ramas izolați dupa ce o viitură pe râul Zabala a surpat drumul județean care leagă Focșaniul de cele două localități.

La Buzău, cea mai afectată a fost comuna Viperești. Șapte case au fost distruse, iar alte 70 sunt în pericol să se prăbușească.

300 de persoane din zonă riscă acum să rămână fără un acoperiș deasupra capului.

Inundații în mai multe județe

Embed: " onclick="document.getElementById('embed_text_19542').select();" id="embed_text_19542" />
Ultima oră
07:23 - Ministrul Tanczos Barna (UDMR) recomandă lemnele pentru încălzirea românilor pe timpul iernii: „Nu e nicio rușine”
00:12 - Marius Budăi, despre problema pensiilor speciale: Nu fac eu propuneri şi pentru sistemul de apărare şi ordine publică deoarece ar însemna să mă ocup de tot Guvernul
00:05 - Președintele Croației a semănat confuzie cu amenințarea că va retrage trupele din NATO, pe fondul crizei dintre Rusia și Ucraina. Ce a declarat Zoran Milanovic
23:58 - De ce a părăsit Andreea Tonciu Survivor România 2022. A avut nevoie de intervenția medicului, cu puțin timp înainte de eliminare
23:50 - DSP-urile sunt în colaps. Pacienții se vindecă de Covid până să le răspundă cineva solicitărilor
23:43 - Boris Johnson: Dacă Rusia va invada Ucraina, fiii multor rusoaice nu se vor mai întoarce acasă. Rezistența ucraineană va fi feroce, iar Marea Britanie va mări numărul militarilor din cadrul NATO (VIDEO)
23:27 - Adela Popescu, glume pe seama vârstei lui Răzvan Fodor: Îmi dau seama că nu e chiar așa de rău. Cum a reacționat actorul
23:24 - Administrația Biden a retras oficial ordinul privind vaccinarea obligatorie în marile companii. Actul normativ fusese blocat de Curtea Supremă a SUA
23:06 - Un grup comercial american taie din avântul sancțiunilor anunțate de Biden. “SUA ar trebui să ia în considerare noi prevederi legale”
23:02 - Florin Piersic a plecat din România, la 86 de ani. Motivul pentru care a părăsit țara și cine îl însoțește