Dunărea a depăşit cota de atenţie la Galaţi

Dunărea a depăşit cota de atenţie la Galaţi
Foto: presagalati.ro

Nivelul Dunării a depășitla Galați cota de atenţie de 560 de centimetri, fluviul înregistrând un debit aproape dublu faţă de media multianuală a lunii martie, informează HotNews.

La Galaţi, Dunărea a ajuns la cota de 563 de centimetri, cu 3 centimetri peste cota de atenţie, anunță conducerea Adminstraţiei Fluviale a Dunării de Jos Galaţi.

Debitul Dunării este de aproximativ 11.100 mc/secundă, în condițiile în care media multianuală a lunii martie este de circa de 6.700 mc/s.

Navigatorii sunt obligaţi să circule cu viteză redusă pe sectorul românesc al Dunării pentru a nu produce valuri, în scopul protejării malurilor şi a construcţiilor hidrotehnice.

Cota de inundaţii pe Dunăre la Galaţi este de 600 cm, iar cea de pericol de 700 cm.

Ultima oră
07:16 - Fenomene meteo extreme în România. ANM: „Va fi o perioadă destul de complicată”
00:20 - Explicații oficiale pe subiectul „gen” în loc de „sex” în cartea electronică de identitate. Ce spun reprezentanții Ministerului de Interne (VIDEO)
23:55 - Medicul Cristian Oancea: Comunicarea cu privire la imunizarea împotriva COVID-19, mai importantă ca restricțiile pentru persoanele nevaccinate (VIDEO)
23:49 - RISE Project: Autoritatea Electorală Permanentă, instituția care organizează și supraveghează procesul electoral, capturată de o grupare consolidată după o tentativă de omor
23:32 - Beatrice Mahler, despre persoanele care refuză imunizarea: Teama de vaccin și efectele secundare este mai mare ca teama de boală (VIDEO)
23:17 - Ioana Constantin (PMP): Cioloș are probleme serioase cu memoria politică. Certa UDMR că nu vor alegeri locale în două tururi, ca și când în 2016 n-a scos chiar el, noaptea ca hoții, acest lucru din programul de guvernare
22:54 - Grav accident rutier în Teleorman. Opt persoane au fost rănite și alte două au decedat. Planul roșu de intervenție, activat
22:52 - Sorin Cîmpeanu a explicat de ce a renunțat la modificările vizând CNATDCU / Despre acuzația că plagiatorii ar fi fost favorizați: „Faptul că aceste acuze devin virale nu înseamnă că ele capătă și valoare de adevăr” (VIDEO)
22:34 - Grindină și furtuni puternice în Galați și în Brăila. Zeci de copaci au distrus autoturisme, vântul a smuls acoperișul unui bloc și l-a aruncat pe o mașină
22:16 - Sorin Cîmpeanu, despre schimbările în structura anului școlar: Voi susține nevoia de extindere a perioadei de cursuri (VIDEO)