După Gorj, DNA verifică peste 20 de localități din Olt, unde prezența la referendum a depășit 100%

După Gorj, DNA verifică peste 20 de localități din Olt, unde prezența la referendum a depășit 100%

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au demarat în cercetări și în peste 20 de localități din județul Olt, după cele efectuate în județul Gorj, privind prezența de la referendumul pentru demiterea lui Traian Băsescu, aceasta fiind de peste 100%, arată Mediafax.

Procurorii DNA sunt în județul Olt de mai bine de o săptămână și au verificat foarte multe secții de votare, unde a fost înregistrată o prezență mare la vot. Spre exemplu, astăzi (n.r. – marți), sunt în Piatra-Olt, Vitomirești și Sâmburești. Eu nu am fost chemat, însă am informațiile de la primari și membrii PSD care au fost prezenți în secțiile de votare în ziua referendumului„, a spus președintele PSD Olt, Paul Stănescu.

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a anunțat, marţi, că se fac cercetări în legătură cu organizarea şi desfăşurarea referendumului din 29 iulie, fără a furniza detalii, deoarece ancheta este încă în derulare.

Procurori DNA au verificat, în ultimele zile, listele electorale mai multe comune din Gorj, unde zeci de alegători, inclusive primarii,  au fost întrebaţi dacă îşi recunosc semnăturile din tabelele folosite la referendumul din 29 iulie.