Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre hramul Mănăstirii Pantocrator: „Poate fi o invitație pentru noi toți de a ne apropia de noi înșine și de Dumnezeu” (VIDEO)

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre hramul Mănăstirii Pantocrator: Poate fi o invitație pentru noi toți de a ne apropia de noi înșine și de Dumnezeu (VIDEO)

Alina Bădic a vorbit  în ediția specială de sâmbătă seară a emisiunii „360 de grade” cu starețul Mănăstirii Pantocrator, preotul Sebastian Serdaru, despre ziua Sfintei Maria Magdalena, ce va avea loc pe 22 iulie.

Ediție specială „360 de grade”, cu Alina Bădic, despre ziua Sfintei Magdalena

„Un eveniment religios de mare forță va avea loc săptămâna următoare, eveniment care poate fi o invitație pentru noi toți de a ne apropia de noi înșine și de Dumnezeu. Cu prilejul Hramului Mănăstirii Pantocrator, ziua Sfintei Maria Magdalena, 22 iulie, vor fi aduse spre închinare moaștele Sfintei Marina din Bulgaria, precum și icoana Maicii Domnului Lidianca, făcătoare de  minuni de la Mănăstirea Neamț. Ele vor fi cinstite împreună cu moaștele Sfintei mironosițe Maria Magdalena, moaște care se păstrează în paraclisul Mănăstirii Pantocrator”, a explicat Alina Bădic la începutul emisiunii.

Preotul Sebastian Serdaru, starețul Mnăstirii Pantocrator, a explicat care este semnificația evenimentelor religioase din 22 iulie:

„Pe Sfânta Maria Magdalena o serbăm de două ori pe an, o dată în Duminica a treia după Paște, deci pomenirea este legată de Înviere pentru că ea este primul martor al Învierii, de aceea este serbată în mod special de către Biserică în această duminică a treia. Este și sărbătoarea principală a mănăstirii noastre, Duminica Sfintelor femei mironosițe. Acolo este pomenită cu celelalte femei din jurul lui Iisus. În ziua de 22 iulie este pomenită doar Maria Magdalena singură. Este ziua care din cele mai vechi timpuri a fost cinstită ca și pomenire, ca și ziua adormirii ei. Drept pentru care, în toiul verii, Mănăstirea Pantocrator își serbează din nou hramul. Este o zi plină de soare, călduroasă, întâmpinăm și așteptăm această sărbătoare cu mare bucurie. Faptul că sărbătoarea a devenit atât de dragă prietenilor mănăstirii și celor care o vizitează, ne-a făcut ca această sărbătoare să o organizăm destul de atent. Ea se întinde de obicei pe 2-3 zile. Am obișnuit de câțiva ani să le sporim bucuria prin aducerea și altor odoare care îi bucură de cele mai multe ori pe credincioși”.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:45 - Potra, apel către generalii din jandarmerie să-i aresteze „pe cei care au dat lovitura de stat„ / ”Atâta timp cât România e condusă de slugile globaliștilor nu se rezolvă nimic”
23:07 - Elena Lasconi, după protestul AUR: „Mă aștept ca tensiunea socială să crească”
22:51 - Diana Buzoianu (USR): „Călin Georgescu este un om al sistemului, un om care în loc să fie taxat de către autoritățile din România este scăpat printre degete”
21:58 - Călin Georgescu: „Poporul român, trezit la conștiință, luptă pentru singurul principiu demn al întregii lumi libere: alegerile democratice și reluarea turului al doilea al alegerilor prezidențiale”
21:43 - Înșelătoria cunoscută sub numele de „Abonamentul” face ravagii în România
21:03 - Claudiu Târziu, despre actele de huliganism de la protestul AUR: „Am informații certe că cei care s-au dedat la anumite acte absolut reprobabile nu făceau parte din cei aduși de parid” / Ce spune despre prezența lui Horațiu Potra la protest
20:16 - Apropiat al lui Horațiu Potra, prins de polițiști cu suma de 40.000 euro cash asupra, în timpul protestului AUR (VIDEO)
19:43 - Jandarmii au găsit 11 fumigene în bagajul unui bărbat venit la protestul AUR din Capitală
19:02 - Violențe la protestul AUR din Capitală. O mașină a știrilor B1 TV a fost vandalizată iar un operator a fost lovit cu brutalitate (VIDEO)
18:30 - Descoperire macabră în Bihor: Două cadavre prezentând urme de violență au fost găsite într-o casă din comuna Tarcea