Efectele încălzirii globale: Urșii polari s-au transformat în canibali

Efectele încălzirii globale: Urșii polari s-au transformat în canibali
Foto: aroundglobe.net

Încălzirea globală începe să se facă resimțită și în rândul animalelor. Câteva imagini dezvăluite de AroundGlobe, arată cum urșii polari, rămași fără terenuri de vânătoare, au început să își mănânce proprii pui.

În mod obișnuit urșii polari se hrănesc cu foci și morse, pe care le vânează de pe platformele de gheață. Întrucât temperaturile foarte ridicate au topit mulți ghețari, vânătoarea urșilor s-a îngreunat, iar aceștia sunt nevoiți să rămână pe uscat, înfometați.

De asemenea, sursa menționată arată faptul că mulți urși polari se înneacă atunci când se aventurează să înnoate distanțe mai lungi pentru mâncare.

Imaginea de mai sus a fost făcută în luna februarie de către un turist canadian și arată încă odată faptul că urșii recurg la acte de canibalism pentru a rămâne în viață.

Observatorii raportau cazuri de canibalism o dată pe an, însă începând de anul acesta, opt cazuri deja au fost înregistrate.

Poza captată de turistul canadian a fost trimisă liderilor de la Copenhaga cu ocazia Conferinței Națiunilor Unite, unde s-a dezbătut tema referitoare la schimbările climatice.

Ultima oră
18:59 - Activiștii de mediu, bătuți și umiliți de mafia lemnului. Infractorii i-au dezbrăcat la pielea goală (VIDEO)
18:58 - Mihai Dragolea, jurnalistul bătut când documenta mafia pădurilor: S-au năpustit asupra noastră cu topoare și bâte. Să ataci așa în 2021 înseamnă că ai foarte mult furt de acoperit în spate și ai de pierdut sume enorme (VIDEO)
18:05 - Probleme la Centrala Nucleară de la Cernavodă. Anunțul Nuclearelectrica
18:03 - Guvernul a aprobat lista restricțiilor pentru persoanele nevaccinate anti-COVID-19 / Certificatul verde, obligatoriu la spectacole, cinema, nunți, botezuri dacă incidența sare de 3 la mie
17:47 - Primul oraş din România care revine în scenariul roșu din cauza infectărilor cu coronavirus
17:31 - Decizie controversată a unui primar USR-PLUS: Festival cu specific german, în loc de zilele municipiului. „Va fi adresat tuturor, indiferent de gen”
17:23 - Zeci de ONG-uri cer anchetă transparentă în cazul jurnaliștilor și activistului de mediu bătuți într-o pădure din Suceava / Mafia lemnului lucrează nestingherită în fieful lui Gheorghe Flutur, om cu influență din #echipacâștigătoare
16:53 - Acuzații de fraudă la alegerile din USR-PLUS. Se solicită suspendarea procedurii
16:22 - Răzvan Cherecheș: „Pregătiți-vă! Ne așteaptă o iarnă lungă, cu multe restricții!”
16:16 - Motivul pentru care Ion Țiriac a lipsit de la cununia Simonei Halep. Ilie Năstase l-a dat de gol: „Eu așa am înțeles”