Efectele încălzirii globale: Urșii polari s-au transformat în canibali

Efectele încălzirii globale: Urșii polari s-au transformat în canibali
Foto: aroundglobe.net

Încălzirea globală începe să se facă resimțită și în rândul animalelor. Câteva imagini dezvăluite de AroundGlobe, arată cum urșii polari, rămași fără terenuri de vânătoare, au început să își mănânce proprii pui.

În mod obișnuit urșii polari se hrănesc cu foci și morse, pe care le vânează de pe platformele de gheață. Întrucât temperaturile foarte ridicate au topit mulți ghețari, vânătoarea urșilor s-a îngreunat, iar aceștia sunt nevoiți să rămână pe uscat, înfometați.

De asemenea, sursa menționată arată faptul că mulți urși polari se înneacă atunci când se aventurează să înnoate distanțe mai lungi pentru mâncare.

Imaginea de mai sus a fost făcută în luna februarie de către un turist canadian și arată încă odată faptul că urșii recurg la acte de canibalism pentru a rămâne în viață.

Observatorii raportau cazuri de canibalism o dată pe an, însă începând de anul acesta, opt cazuri deja au fost înregistrate.

Poza captată de turistul canadian a fost trimisă liderilor de la Copenhaga cu ocazia Conferinței Națiunilor Unite, unde s-a dezbătut tema referitoare la schimbările climatice.

Urmăriți B1TV.ro și pe